‘World Wide Web’in Kaynak Kodları NFT Olarak Satışa Çıkacak

23
18
2
2
1
İnterneti bugün bildiğimiz internet yapan, ‘World Wide Web’i oluşturan kodlar satışa çıkıyor. Tim Berners-Lee 32 yıllık, binlerce dizeden oluşan arşivi; NFT olarak satılacak. Açık artırma oturumuna Sotheby’s ev sahipliği edecek.

Kripto paraların bu sene kazandığı inanılmaz yaygınlığın geniş kitlelere tanıttığı en şaşırtıcı icatlardan biri, şüphesiz ki NFT oldu. Sanal ortamdaki sanat eserlerini, ünlü fotoğrafları, tweetleri, hatta ‘meme’leri satmak için kullanılan bu kripto para türü; internette yıllardır gördüğümüz birçok şeyin satışında ödenek oldu. Ancak sıra, ‘internetin ta kendisi’ diyebileceğimiz manevi değere sahip bir eserde.

Dünyayı sonsuza kadar değiştirecek olan internetin bugün bildiğimiz hali, 1989 yılında icad edildi. Aradan 32 yıl geçti ve artık gerçek anlamda her türlü işi internetten yapabilir durumdayız. Dolayısıyla bunu sağlayan koda tarihi eser dersek bir yanlış yapmış olmayız. 

‘World Wide Web’in mucidi olan, ‘TimBL’ adıyla da bilinen Tim Berners-Lee; internet ağını oluşturmak için yazdığı kodu NFT olarak satışa çıkaracağını açıkladı. İngiliz bilgisayar bilimci, kodun yanı sıra 30 dakikalık bir animasyon ve kendi yazdığı bir mektubu da alıcıya sunacak.

İnterneti oluşturan kod, NFT yoluyla satışa çıkacak

world wide web

Tim Berners-Lee, 32 yıl önce yazmış olduğuna şükrettiğimiz kodunu satışa çıkardı. ‘World Wide Web’i oluşturan kodun satışını, NFT satışları da yapmaya başlayan Sotheby’s üstlendi. Şirket, açık artırmada satılacak eseri “kullanıcıların dosyaları bilgisayarlar ağında linklerle yönetebileceği ilk tarayıcının kodları” olarak nitelendirdi. 

NFT eser, söz konusu kodları içeren; zaman damgalı ve 9 bin 555 satırlık bir arşivi içerecek. Kodun yazılma anlarını gösteren 30 dakikalık bir animasyon ve TimBL’in yazdığı bir mektup da arşivle birlikte satılacak. ‘Bu Her Şeyi Değiştirdi” adındaki NFT, 23 Haziran’da açık artırmaya çıkacak. Çevrimiçi ortamda sürecek oturum, açılışından 1 hafta sonra kapanacak.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/tim-berners-lee-nft-auction-source-code-world-wide-web-2021-6
23
18
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
18
2
2
1