Yakında Netflix’in Tahtını Sarsacak 5 Film ve Dizi Platformu

73
25
8
6
5
İnternet yayıncılığı konusunda 2007 yılından bu yana büyük bir gelişme kaydeden Netflix, artık farklı ülke ve dillerde içerikler üretmeye başladı. Kendi alanında tahtın sahibi olan platforma, yakında çok ciddi rakipler gelecek. Eğer uydulardan ve kablolardan kurtulmak için alternatif bekliyorsanız, bu liste size bir rehber olabilir.

İsteğe bağlı içerik izleme (on-demand) konusunda dünyanın en popüler servisi olan Netflix, adeta bu işin bir tekeli olmuş durumda. Nitekim teknoloji ve medya sektöründe tekellerin ömrü çok da uzun değil. Her ne kadar hala yükseliş sürecinde de olsa Netflix’in yakında çok ciddi rakipleri olacak.

Halihazırda ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde hizmet veren Hulu, HBO, Starz, Amazon Prime gibi servisler dışında, yakında hizmete girmesi beklenen yayıncılık servislerini derledik.

Tamamen ücretsiz olacak Facebook Watch:

Sosyal medya terimini hayatımıza sokan Facebook, tıpkı Netflix gibi kendi orijinal film ve dizilerini sunmaya hazırlanıyor. Üstelik bu film ve dizileri izlemek tamamen ücretsiz olacak. Facebook’un kullanılabildiği her yerde izlenecek olan içerikler, kendilerine özel açılan sayfalardan ulaşılabilir olacaklar. 

Facebook’un gelir kaynağı ise her zaman olduğu gibi ürün yerleştirmeleri ve reklam videoları olacak. Firma, kendi üretimi dışındaki içerikleri platformda yayınlamayabilir. Bunlar yerine talk şovlar ve reality şovlara yer verilecek. 

Eğer bir örnek görmek isterseniz, başrolünde Avengers serisindeki Scarlet Witch karakteriyle ünlenen Elizabeth Olsen’ın yer aldığı, 10 bölümlük Facebook dizisine buradan ulaşabilirsiniz.

Amazon, sahibi olduğu IMDb üzerinden sunduğu Freedive servisi:

Uzun bir süredir Fire TV cihazlarında ve internet üzerinde Prime ile zaten sektördeki büyük toplardan birisi olan Amazon, bu sefer gözünü eski içeriklere dikti. Firma, ünlü sinema rehber sitesi IMDb.com üzerinden Freedive adında bir servis sunuyor.

Bu serviste klasik filmler, diziler ve şovlar ücretsiz olarak izleniyor, ancak şimdilik sadece ABD’de aktif. IMDb’nin hala Türkçe diline sahip olmadığını düşünürsek, Freedive platformunun ülkemizde bir hedefe sahip olmadığını da görebiliriz. Eğer Amazon Türkiye, Fire TV cihazlarını sunarsa Freedive'a da ücretsiz olarak sahip olabileceğiz.

DC Entertainment:

Çizgi roman dünyasının en köklü şirketlerinden olan DC, o çizgi romanları birer birer dizi ve filme dönüştürecek. ABD’de aylık 8 dolar ücretle yayın hayatına başlayacak platform, sadece ve sadece DC hikayelerini sevenleri hedefliyor. Platformda ayrıca çizgi romanların dijital versiyonları da bulunacak. Diğer hayranlarla içerikler hakkında sohbet etmek mümkün olacak. Hatta DC kahramanları için Vikipedi niteliğinde bir ansiklopedi de bulunacak. 

Apple’ın henüz adı netleşmeyen yayıncılık platformu:

Eğer bir Apple ürününe sahipseniz Apple’ın içerik platformundan ücretsiz olarak faydalanabileceksiniz. iTunes gibi platformları üzerinden kendisine ait olmayan yapımları ücretli olarak sunan Apple, kendi ürettiği yapımları mevcut müşterilerine ücretsiz olarak sunmaya hazırlanıyor.

Yayıncılık politikaları konusunda Tim Cook’un sert tavrı, platformun Netflix gibi popülerleşmesine engel olabilir. Zira Apple’ın içerik platformunda, uyuşturucu, cinsellik gibi ögelere asla yer verilmeyeceği söyleniyor. 

Apple’ın orijinal içerikler dışında HBO gibi güçlü yapımcıların içeriklerini de sunacağı iddialar arasında bulunuyor.

Disney+:

Marvel Sinematik Evreni ile büyük bir çıkış yakalayan, diğer Marvel kahramanlarının film haklarına sahip olan Fox’u da bünyesine katan Disney, tarihin en büyük medya imparatorluklarından birisi. Disney+ ise Netflix’e karşı en ciddi rakiplerden birisi olarak göze çapıyor. 

Netflix’te yayınlanan ve çok sayıda izleyiciye ulaşan Punisher, Daredevil gibi dizilerin Disney+ üzerinde devam edeceği söyleniyor. Ayrıca Avengers ekibindeki Scarlet Witch ve Falcon gibi yan karakterlere ait dizilerin bu platformda yayınlanması da muhtemel.

Elbette Disney’in geniş içerik dünyasına ait olan her şey bu platformda bulunacak. Fiyatların ise Netflix’ten çok daha aşağıda olacağı söyleniyor.

Netflix'in ülkemizdeki en büyük alternatifi şu an için BluTV. Eğer yukarıdaki listede yer alan biri platform ülkemize gelecek olursa, daha bol içeriğe ve seçeneğe erişme şansımız da olacak. 

73
25
8
6
5
Emoji İle Tepki Ver
73
25
8
6
5