Yeni Çıkan Bir Biyografiye Göre Tim Cook, Steve Jobs’tan Çok Daha Başarılı

57
11
7
6
2
ABD’de piyasaya çıkan Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level adlı kitaba göre, Apple CEO’su şirketin gelmiş geçmiş en iyi yöneticisi ve hatta Steve Jobs’tan bile daha iyi.

Apple denince akla gelen ilk isimlerden olan Steve Jobs vefat ettiğinde yerini Tim Cook almıştı. O günden bu yana hareketleri yakından takip edilen Cook, Jobs’un ardından sendelenmesi beklenen Apple’ı ayakta tutmayı başardı.

Yazar Leander Kahney’e göre ise Tim Cook, Steve Jobs’tan bile daha iyi bir yönetici. Cook hakkındaki bu ilk biyografi, Cult of Mac haber sitesinin editörü ve yayıncısı Kahney tarafından kaleme alındı. Yani kitabın yazarı Apple’a ve aktivitelerine uzak bir isim değil.

Cook’un en önemli özelliği ise görevi devir aldığından bu yana neredeyse hiç hata yapmamış olması. ABD tarihinin en yakından takip edilen görev teslimi olarak adlandırılan Jobs-Cook görev değişiminden sonra gerçek anlamda büyük bir baskı altına giren CEO, buna rağmen şirketi üç kat daha değerli hale getirmeyi başardı.

Kitapta bir biyografide olması gereken her şey var. Cook’un Alabama kırsalında başlayan çocukluğu, ırkçılık ve ayrımcılıkla karşılaşması, IBM yılları ve Apple’da CEO’luğa uzanan yaşam öyküsünün tamamı bu kitapta yer alıyor.

Apple yönetiminden insanlar da kitap için katkıda bulundu. Böylece CEO hakkında bazı enteresan şirket için detaylar da kitaba yansıyor. Genel olarak ise Apple’ın Cook’un elinde nasıl daha çevreci, daha yardımsever ve daha gizliliğe önem veren bir firma haline geldiğini belirtiyorlar.

Bugün Apple, eğlence sektöründe de yer almanın planlarını yapıyor ve gelir kaynaklarını, fiziksel ürün satışının ötesine taşımaya çalışıyor. Cook’un bir gün Steve Jobs’tan daha iyi olarak anılıp anılmayacağını da bu servislerin başarısı belirleyecek.

Kaynak : https://bgr.com/2019/03/26/tim-cook-apple-ceo-biography/
57
11
7
6
2
Emoji İle Tepki Ver
57
11
7
6
2