45 Dakikalık Şarj ile 7 Saat Çalışabilen Yerli ve Milli Elektrikli Traktörün Teknik Özellikleri

201
19
14
2
1
Yerli ve milli şekilde üretilen teknoloji ürünlerinin sayıları her geçen gün artıyor. Özellikle çiftçileri ilgilendiren elektrikli traktörün masrafsız olması büyük önem taşıyor.

Özellikle elektrikli araçlarla gündeme gelen Türk otomotiv sektöründe geçtiğimiz günlerde önemli bir yenilik yaşandı. Tanıtılan ilk yerli ve milli elektrikli traktörün yetenekleri ise görenleri hayran bıraktı.

Ankara Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde düzenlenen TİGEM Geleneksel 69. Hasat Bayramı töreninde konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 6 ay içerisinde önceki yıllara oranla yurt dışına tam 20 kat daha fazla tohum satışı gerçekleştiği gibi bazı önemli detaylara değindi.

Yerli elektrikli traktör projesiyle çiftçilerin mazot derdinin biteceğine dikkat çeken Pakdemirli, bahsi geçen traktörün seri üretime geçeceğini de geçtiğimiz aylar içerisinde duyurmuştu.

Ülkemizde yerli bir şekilde üretilen elektrikli motoru ile oldukça sessiz bir şekilde çalışan traktörün önümüzdeki yıllar içerisinde kullanım oranının bir hayli yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Yerli elektrikli traktörün teknik özellikleri:

  • 45 dakikada tam şarj
  • Tam şarj ile 7 saat aralıksız çalışabilme
  • 7 saatlik çalışma bedeli 20 TL
  • 105 beygir gücü
  • Bakım masrafı yok
  • %90'dan fazla yakıt tasarrufu

4 tonluk su tankını hiç zorlanmadan çekebilmesinin üzerinde oldukça durulan yeni ve yerli ilk elektrikli traktörün içerisinde bulunduğumuz yıl bitmeden seri üretim bandındaki yerini alacağı söyleniyor.

Elektrikli traktörün fiyatı hakkında ise ne yazık ki henüz net bir sayı bulunmuyor. En kesin detayların Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığıyla açıklanabileceği üzerinde duruluyor.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ciftcilerin-mazot-derdi-yerli-elektrikli-traktor-projesiyle-tarihe-karisacak/1542505
201
19
14
2
1
Emoji İle Tepki Ver
201
19
14
2
1