6,8 Milyonluk YouTube Kanalı, Bitcoin Dolandırıcılığı İçin Çalındı

16
7
4
3
0
6,81 milyon aboneye sahip CarryisLive YouTube kanalı, Bitcoin dolandırıcıları tarafından çalındı. Kısa sürede geri alınan kanal, şu anda asıl sahibinin elinde.

Bitcoin temelli dolandırıcılık vakaları son dönemde iyiden iyiye artmış durumda. Kısa süre önce dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates, Elon Musk’ın yanı sıra dünyanın en büyük şirketlerinden Apple’ın Twitter hesaplarını hackleyen siber korsanlar, erişim sağladıkları bu hesaplar üzerinden Bitcoin dolandırıcılığı yapmaya çalışmışlardı.

Twitter tarihinin en büyük siber saldırılarından biri olan bu olay tam unutulmaya başlanmıştı ki şimdi de YouTube’da Bitcoin dolandırıcılığı patlak verdi. 6,7 milyon abonesi bulunan popüler YouTuber Ajey Nagar’ın ikinci YouTube kanalı olan CarryisLive, Bitcoin dolandırıcılarının yeni hedefi oldu. 

youtube

Daha önce Elon Musk olduklarını iddia eden dolandırıcılar, kolay para kazanma isteği güden kişilere, gönderdikleri Bitcoin’in iki katını hediye etmeyi vadediyorlardı. Bitcoin Giveaway Scam olarak adlandırılan bu dolandırıcılığın son hedefi Ajey Nagar oldu ve CarryisLive YouTube kanalı Bitcoin Giveaway Scam için çalındı.

Durumun fark edilmesiyle birlikte YouTube ile iletişime geçen Ajey Nagar, kısa bir süre sonra paylaştığı tweet ile kanalını geri almayı başardığını, olayın kim tarafından ya da neden gerçekleştirildiğini bilmediğini ve hızlı geri dönüşü için YouTube’a teşekkür ettiğini belirtti. 

bitcoin dolandırıcılığı

Bitcoin’in son haftalarda yeniden ciddi bir yükselişe geçmiş olması, Bitcoin dolandırıcılarının elini güçlendirmiş durumda. Ünlü isimleri taklit ederek ya da hesaplarını ele geçirerek insanlara paralarını ikiye katlamayı vadeden dolandırıcılar, bu sayede yüz binlerce dolar toplayıp tabii olarak ortadan kayboluyorlar.

16
7
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
16
7
4
3
0