Bir YouTuber’ın Geliştirdiği, İnsanların Yüzüne Maske Fırlatan İlginç Silah

125
8
8
7
6
YouTuber Allen Pan, maske takmayı reddeden insanlara karşı kullanmak için bir maske fırlatıcı silah geliştirdi. Silah, en azından şu an için etkili bir kullanıma sahip olmasa da ilginç bir fikrin ürünü olduğu söylenebilir.

İlk kez Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan SARS-COV-2 ya da daha genel ismiyle koronavirüs, bugün kadar 21,6 milyon insanı enfekte etmiş ve 775 bin insanın hayatını kaybetmesine neden olmuş durumda.

Koronavirüs daha çok aerosol olarak adlandırılan havadaki mikropartiküller aracılığı ile insandan insana geçiyor. Bu mikropartikülleri çıplak gözle görüp korunmak mümkün olmadığından koronavirüsten korunmanın en temel yolu sosyal ve kapalı alanlarda maske takmak.

Dünya çapında koronavirüs vaka sayısı 21,6 milyonu aştı

maske

Bilim insanlarının ve yetkililerin tüm uyarılarına rağmen bazı insanlar, maske takmanın kişisel özgürlüğü kısıtlayıcı bir eylem olduğunu belirterek maske takmayı reddediyor. Hatta maske takma zorunluluğuna karşı protesto gösterileri dahi gerçekleştiriliyor.

1 milyonun üzerinde aboneye sahip olan YouTuber Allen Pan, maske takmaktan kaçınan insanlara zorla maske taktırmak için ‘Maske Fırlatıcı’ adında bir araç geliştirdi. Söz konusu aracın tetiğine basıldığında hedefe yüksek hızla maske fırlatılıyor ve maskenin iplerinde bulunan ağırlıklar, maskenin hedefin başını sarmasını sağlıyor.

Bir YouTuber tarafından geliştirilen maske fırlatıcı

maske fırlatıcı

Tahmin edebileceğiniz gibi Allen Pan’ın icadı(!) maske takmayı reddeden kişilerin maske takmasını sağlayacak gerçek bir buluş değil. Yine de en azından test videolarında gördüğümüz kadarıyla maske fırlatıcıyı kullanmak epey zevkli.

Maske takmanın kişisel özgürlüğü gerçekten de kısıtlayıp kısıtlamadığını söylemek zor ancak maske takmamanın özgürlükleri kısıtladığı aşikar. Zira son günlerde tüm dünyadaki günlük koronavirüs vaka sayısı artış göstermeye başladı ve bu artışın devam etmesi halinde karantina uygulamalarının yeniden gündeme gelmesi mümkün.

YouTuber'ın maske fırlatıcı için yayınladığı video

Kaynak : https://mashable.com/video/mask-gun-covid-19-allen-pan-youtube/?europe=true
125
8
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
125
8
8
7
6