Zincirleri Tarihe Gömecek Yeni Nesil Bisikletler Geliyor

86
17
7
4
3
CeramicSpeed tarafından geliştirilen bu zincirsiz bisiklet bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duruyor. Hem hız artışı hem de daha temiz bir sürüş vadeden bu bisikletleri gelecekte her yerde görebiliriz.

Çocukluğumuzun belki de en sinir bozucu uğraşlarından olan 'zincir atması' olayı, yakın gelecekte tarihe karışabilir. CeramicSpeed firması tarafından geliştirilen yeni vites sistemi sayesinde artık yağı sağa sola bulaşan, sizi yol ortasında bırakan zincirler geride kalacak.

Videodan da görebileceğiniz gibi sistem oldukça basit ve bir o kadar kompleks yapıda. Zincirlerin yerini yatay konuşlandırılmış ve birbirinin içine geçen dişliler alıyor. Zincirli sisteme göre hem daha az enerji harcıyorsunuz hem de daha fazla yol alabiliyorsunuz.

YouTube yorumlarında da belirtildiği üzere, bu vites sisteminin yegane sorunu dişlilerin ciddi bir biçimde tehlike arz etmesi. Birbirine girift halde o kadar çok dişli var ki bunların arasına parmağın sıkışması felaketle sonuçlanabilir.

Bisiklet şu an için sadece konsept aşamasında. Evet, ortada geliştirilmekte olan bir vites sistemi var ancak bunun bisikletlere ne zaman entegre edilebileceği belirsiz. 2020 yılına kadar Eurobike tarafından tasarım ödülüne layık görülen bisikletin prototpipinin ortaya çıkması bekleniyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/outdoors/ceramicspeed-chainless-bike-drive/
86
17
7
4
3
Emoji İle Tepki Ver
86
17
7
4
3