2021 Hyundai Tucson, Cesur ve İddialı Tasarımı ile Tanıtıldı

28
5
4
3
2
2021 Hyundai Tucson, oldukça güçlü ve yenilikçi duran tasarımı, modern çizgileri sadelikle buluşturan iç mekanı ile tanıtıldı. Aracın motor seçenekleri hakkında ise şu an için fazla detay bulunmuyor.

SUV otomobiller, son yıllarda öylesine popüler hale geldi ki sadece SUV otomobiller dahi kendi içlerinde inanılmaz bir çeşitliliğe sahip. Bu çekişmeli rekabete yeni bir oyuncu katmak isteyen Güney Kore merkezli çok uluslu bir otomobil üreticisi olan Hyundai, C-SUV segmentindeki yeni temsilcisi 2021 Hyundai Tucson’u tanıttı.

Havalandırma panjurlarını LED farlar ile birleştiren 2021 Hyundai Tucson, bu noktada 2019 Tucson’a göz kırpıyor olsa da 5 parçalı LED far tasarımı, Hyundai Kona’ya da göz kırpıyor. Ayrıca aracın LED farlarının havalandırma panjurları ile tam uyumlu tasarımı, farlar yanmadığında panjurun bir parçasıymış gibi görünmesini sağlıyor.

2021 Hyundai Tucson'un 5 parça ön farının havalandırma panjurları ile uyumu:

2021 hyundai tucson önden

Tucson’un arka tarafına geçtiğimizde ise aracın bir yanından diğer yanına kadar uzanan tek bir LED stop, ayrıca aracın iki yanından iki kanat şeklinde aşağı yönlü stop lambaları görüyoruz. Bu tasarım, yeni Tucson’a modern bir görünüm katmış olsa da aracın Hyundai logosunu yerleştirecek bir alan bırakmamış. Bu nedenle şirketin logosu arka camın üzerinde bulunuyor.

2021 hyundai tucson iç

2021 Hyundai Tucson’un içine baktığımızda modern ancak bir o kadar da sade bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Ön panel, aracın yanlarına doğru uzanan bir bütün olarak tasarlanmış. Bu tasarım, şık bir görünüm ortaya koyuyor olsa da dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence sisteminin bu denli ‘sade’ bir tasarıma fazla elektronik kaldığını söylemek mümkün. Araç, fiziksel konforun yanı sıra adaptif hız sabitleme sistemi, ön yolcular arası hava yastığı, kör nokta kamerası gibi güvenlik özellikleriyle sürüş konforu ve güvenlik de sağlıyor.

2021 hyundai tucson yan

Hyundai, 2021 Tucson’un motor seçenekleri konusunda şu an için fazla detay paylaşmadı ancak aracın Avrupa’da 1,6 litrelik birkaç farklı motor seçeneğine sahip olacağını biliyoruz. 2021 Tucson; benzinli modelinde 150, dizel modelinde 115 beygir güç sunacak. Ayrıca 48 volt hafif hibrit sistem ile benzinli motor seçeneğinin gücü 180 beygire, dizel motor seçeneğinin gücü de 136 beygire kadar çıkarılabiliyor.

2021 Hyundai Tucson'un logoyu koyacak yer bırakmayan arka tasarımı:

2021 hyundai tucson arka

2021 Hyundai Tucson’un fiyatını şu an için bilmiyoruz. Yeni Tucson gerek tasarım gerekse performans noktasında sürücülerin beklentisini karşılacak gibi görünüyor. Ayrıca Hyundai’ın ilerleyen dönemde 230 beygir güç, 230 Nm tork sunacak bir hibrit modelin tanıtılacağını söylediğini de belirtelim.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/443824/yeni-nesil-hyundai-tucson-cok-gosterisli/
28
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
28
5
4
3
2