2023 Honda Accord Tanıtıldı! (En "Honda'ya Benzemeyen" Honda Otomobil)

21
3
1
0
0
Honda, ikonik D segment sedanı Accord'un yenilenmiş versiyonunu tanıttı. Popüler otomobilin tasarımında yenilikler yapıldığı görülürken hibrit motor seçeneğiyle gelecek olması dikkat çekti.

Özellikle Civic modeliyle ülkemizde de oldukça popüler olan Japon otomobil devi Honda’nın sevilen D segment sedanı Accord’un yenilenmiş versiyonunu çıkarması bekleniyordu. Geçtiğimiz aylarda da otomobil ilk kez kamuflajlı bir şekilde görüntülenmişti.

Bugün ise otomobilseverlerin heyecanla beklediği araç resmen tanıtıldı. Honda, 2023 Accord’u bizlerle buluşturdu. 11. nesil Accord’un, yeni bir görünüm kazanırken hibrit motorla da gelecek olması dikkat çekti. Gelin hep beraber şirketin en başarılı otomobillerinden biri olan Accord’un en yeni modelinin özelliklerine bir göz atalım.

Daha şık, daha minimalist bir tasarıma sahip olan yeni Accord, hibrit motor seçeneğiyle gelecek

Aracın tasarımını incelediğimizde şirketin, Civic ailesine benzer bir şekilde daha şık ve minimalist bir tercihe gittiğini görüyoruz. Şu ana kadarki en iyi Accord olarak nitelendirilen aracın, bir önceki versiyonundan 7,1 santimetre daha uzun olduğu dikkat çekerken dingil mesafesinde bir değişikliğe gidilmediği belirtiliyor.

17 veya 19 inç (spor pakette) inç alaşım jantlar, ince LED farlar, geniş ve şık ön ızgarası da 2023 Accord’un dikkat çeken tasarım detaylarından. Honda’nın bu tasarım değişikliğiyle yeni Accord’un çok daha şık ve sportif hissettirmesini sağlamayı amaçladığı görülebiliyor.

Yeni nesil Accord’da en çok dikkat çeken kısmın motor olduğunu söylemek mümkün. Otomobil, şu an zaten var olan 1.5 litrelik turboşarjlı VTEC motor seçeneğinin (LX, EX) yanı sıra 2.0 litrelik iki motorlu daha güçlü hibrit versiyonlarla (Sport, EX-L, Sport- L, Touring) da gelecek. 4. Nesil hibrit motorlu versiyonun 204 beygir gücü, 335 Nm tork’a sahip olacağı belirtilirken sürücülere çok daha keyifli bir sürüş deneyiminin sunulacağı aktarılıyor.

192 beygir gücü ve 260 Nm tork sunan VTEC motorlu 2023 Accord’da ise motor sesi gibi konularda iyileştirmeler yapıldığı şirket tarafından aktarılıyor. Yakıt verimliliğini koruduğu belirtilen bu motorun CVT şanzımanla eşleştirildiğini de eklemeden geçmemek gerek.

Honda, yeni Accord’da sürücülerin farklı deneyimler yaşaması için dört sürüş modu eklediğini de söylüyor. Ekonomik, Normal ve Spor (sadece hibrit versiyonlarda) olarak adlandırılan bu modlarda direksiyon destek seviyesi, gösterge paneli düzeni, aktarma organları tepkileri ve daha birçok konuda sürücülere farklı deneyimler sunuyor. Dördüncü ise kullanıcıların sürüş deneyimini özelleştirmesini sağlayan yeni bir ‘Bireysel’ mod. Bu mod, yalnızca hibrit versiyonlarda sunulacak.

İç mekâna geldiğimizde ise yine sportif ve daha modern bir tasarımla karşılaşıyoruz. Burada da Civic’i andıran bir görünüm bulunduğunu söyleyebiliriz. Yüksek kaliteli malzemeler ve lüks dokunuşlarla donatılan iç kısımda 10,2 inçlik bir dijital gösterge ekranı bizi karşılıyor. Ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto ile birlikte gelen 12,3 inç dokunmatik bilgi-eğlence ekranı da dikkat çekiyor. Standart modellerde bu ekranın 7 inç olduğunu belirtelim. Kokpitlerde iki adet USB Type-C bağlantı noktası da yer alıyor.

Honda, kafa ve boyun yaralanmalarını azaltmak için hava yastıklarını yenilediğini, yolculara daha fazla konfor sağlayacak koltukların eklendiğini de sözlerine ekliyor. Aracın, kendi sınıfında en iyi bagaj kapasitesini sağladığı da söyleniyor. Tüm modeller, 472 litre bagaj kapasitesi ve katlanabilen arka koltuklarla geliyor. Son olarak Honda Sensing sürücü yardım paketinde iyileştirmeler yapılmış. Güncellenmiş adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı, çarpışma öncesi fren yardımı da kullanıcıların aha güvenli bir sürüş yaşatmayı amaçlıyor.

2023 Honda Accord'un fiyatı henüz belli değil

2023 Honda Accord’un 2023 yılının başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Fiyat konusunda şimdilik herhangi bir bilgi bulunmuyor. Şirketin aracın çıkışına yakın bir tarihte fiyatı açıklayabileceğini söyleyebiliriz.

21
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
1
0
0