Honda, Şimdiye Kadarki En Güçlü ve En Büyük SUV'u 2023 Honda Pilot'ı Tanıttı: İşte Özellikleri

9
2
2
1
1
Honda, şimdiye kadarki en büyük ve en güçlü SUV'u olarak tanımladığı dördüncü nesil Honda Pilot'u tanıttı. Gelin hep beraber yenilenen tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken 2023 Honda Pilot'ın özelliklerine birlikte göz atalım.

Yakın zamanda ilk elektrikli SUV’u Prologue’un nasıl görüneceği ve özellikleri hakkında detaylar paylaşan Japonya merkezli otomobil üreticisi Honda, bugün de uzun süredir beklenen bir aracını tanıttı.  Bu araç, şirketin sevilen modeli Pilot’ın yeniden tasarlanan en yeni versiyonuydu.

Popüler SUV’un dördüncü nesli olacak 2023 Honda Pilot, birçok yenilikle birlikte geldi. Tasarımın yenilendiğini gördüğümüz yeni Pilot, önceki versiyonlarının sevilen kısımlarını tutarken arazi gibi koşullarda çok daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlayan şirketin TrailSport paketi dahil birçok dikkat çekici özelliğe de sahip. Gelin hep beraber şirketin şu ana kadarki en büyük ve en güçlü SUV’si olacak 2023 Honda Pilot’a birlikte göz atalım.

Şu ana kadarki en güçlü ve en büyük Honda SUV’u

Yenilenen Honda Pilot’ın daha geleneksel bir SUV görünümüne sahip olduğunu görüyoruz. Şirketin yeni mimarisi üzerine inşa edilen Pilot, off-road odaklı bir donanımla geliyor. TrailSport donanımı, dingil mesafesinin bir öncekine göre 7 cm civarında genişlemesini ve aracın yerden daha yüksek olmasını sağlıyor. Ayrıca 18 inçlik jantlar ve önceki modelden 8,6 cm daha uzun olması da otomobilin dikkat çeken kısımlarından.

Honda, yeni otomobil için şu ana kadarki en güçlü, en büyük ve en yetenekli SUV’u olduğunu söylüyor. Araç, 285 beygir gücü ve 355 Nm tork üreten 3,5 litrelik V6 motora sahip. Dört tekerden çekiş ile gelecek 2023 model Pilot, on vitesli otomatik şanzımanı da bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca araçta Normal, Ekonomi, Kar, Spor ve Çekiş modu da yer alıyor. Aracın ‘Çekiş’ modundayken 2.268 kilograma kadar çekiş kapasitesine sahip olması da büyük dikkat çekiyor.

Oldukça geniş olan Pilot 2023, hem sürücülere hem de yolculara rahat bir deneyim yaşatacağa benziyor. Sekiz kişiye kadar oturma alanı sunan araç, üç sıralı olarak geliyor. Honda’ya göre ikinci sıra bir önceki modelden 6 cm, üçüncü sıra ise 1,5 cm daha fazla bacak mesafesi sunuyor. Buna ek olarak bu sıranın dört derece daha yatırılabilmesi de üçüncü sıradaki yolcuların otomobile rahatça girip çıkabilmesini sağlıyor.

Honda tarihindeki en geniş SUV olacak Pilot’ta, tüm koltuklar kullanıldığında 635 litrelik bir bagaj hacmi var. İlk sıra dışındaki koltuklar kullanılmadığınıda ise bu sayı 3.219 litreye kadar çıkabiliyor. Bu, 2022 model Honda Pilot’tan 132 litre daha fazla.

İç mekân tasarımına geldiğimizde ise en üst düzey versiyonda 10,2 inçlik bir gösterge ekranı, 9 inçe kadar çıkan bir bilgi-eğlence ekranı görüyoruz. Birçok teknolojiye ev sahipliği yapan araçta Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak geliyor. Kısaca şirketin, klasik Honda iç tasarımını modern Honda tarzı ile birleştirdiğini söyleyebiliriz. Ek olarak deri koltuklar, ısıtmalı direksiyon ve 12 hoparlörlük Bose ses sistemi de öne çıkan özellikler arasında.

Honda, yeni SUV’unun fiyatını henüz paylaşmadı. Bu yıl sonuna doğru satışa çıkması beklenen aracın fiyatının da bu tarihe yakın paylaşılması bekleniyor.

9
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
2
2
1
1