AB, Yeni Üretilecek Otomobillerde Hız Sınırlayıcı Olmasını İstiyor

28
12
4
2
1
Avrupa Birliği, en geç 2022 yılından itibaren üretilecek araçlarda çeşitli güvenlik önlemleri alınmasını istiyor.

Son dönemde hemen her sektör üzerinde denetimini sıkılaştıran Avrupa Birliği’nin gözünden otomobil üreticileri de kaçmadı. AB, vatandaşlarını koruma amacıyla otomobil üreticilerine yeni kurallar koydu.

Salı günü yapılan oylamada AB hükümetleri ve AB vekilleri 30 yeni güvenlik standardını meclisten geçirdi. Bu güvenlik sistemleri otomobiller, vanlar ve kamyonlar için geçerli olacak. Yasa teklifi, önümüzdeki oylamada Avrupa Parlamentosu’nun onayına sunulacak.

Yasanın en dikkat çekici iki unsuru ise hız sınırlandırıcılar ve araca bütünleşik alkol ölçüm cihazları olacak. Akıllı Hız Asistanı ISA’lar, yol tabelalarını tanıyacak ve GPS yardımıyla çalışacak. Bulunulan bölgedeki hız sınırlarının aşılması durumunda sistem sürücüye uyarı verecek. AB’nin ilk amacı, aracın otomatik olarak hız sınırına dönecek şekilde yavaşlamasını sağlamaktı ama üreticiler, komisyonu sistemin bir uyarı mekanizması olmasına ikna etti.

Diğer önemli değişiklik ise araçlara yeni bir güvenlik sistemi olarak bütünleşik alkolmetreler konulması yönünde. Bu teknolojinin amacı elbette ki alkollü araç kullanmanın önüne geçmek. Otomobil üreticilerinden talep edilen bir başka özellik ise şoförlerin akıllı telefon kullanımlarını azaltmayı ve dikkatlerinin dağılmasını engellemeyi hedefliyor. Yeni yasalar, meclisten geçmeleri halinde Mayıs 2022'ye kadar ülkelerin kanunlarına entegre edilecek ve en geç Mayıs 2023'te üretilen bütün otomobillerde bu sistemler bulunmaya başlayacak.

AB’nin son dönemde aldığı kararlar sık sık medyanın gündemine geliyor. Son olarak “13. Madde” adıyla bilinen oylamada Google ve YouTube gibi firmaların, lisanslı içerikler kullanılan durumlarda ödeme yapmalarını öngören kanun teklifi meclisten geçmişti. Bazı sanatçılardan da destek gören bu karar, büyük internet sitelerinin de diğer insanların içeriklerini kullanmak için vergi ödemesini öngörüyor.

Kaynak : https://www.telegraph.co.uk/news/2019/03/26/every-new-car-built-may-2022-must-capable-housing-in-built-breathalysers/
28
12
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
28
12
4
2
1