Manavgat ve Mersin’deki Orman Yangınları, NASA Uyduları Tarafından Böyle Görüntülendi

95
23
1
0
0
Adana Mersin ve Antalya’da yanan ve ülkemizin ciğerleri olan ormanlar, uydudan bile görünebiliyor. Bu yangınlar, NASA’nın yangınlar için geliştirdiği özel sistemden takip edilebiliyor.

Dün ve bugün arka arkaya başlayan orman yangınları ne yazık ki durmak bilmiyor. Güçlükle söndürülen yangınların hemen arkasından başka yangınlar patlak veriyor.

Bu yangınlar maalesef bazı bölgelerde ev ve iş yerlerine hatta otellere bile sıçramış durumda. Pek çok vatandaşımız ise bu durumdan mağdur olmuş durumda. İtfaiye ekipleri ve yangın söndürme görevlilerinin yanında yerel halk da yangına karşı mücadele ediyor.

Yangın, uzaydan görülecek kadar büyük:

yangın nasa uydu

NASA’nın “FIRMS” adını verdiği Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi sistemi, uyduları kullanarak dünyanın dört bir yanındaki yangınları takip edebiliyor. FIRMS’ün resmî sitesine baktığımızda ise ülkemizde yaşanan yangınların ne kadar ciddi boyutlarda olduklarını görebiliyoruz. Özellikle Antalya, Mersin ve Adana’daki yangınlar, bu sistemde açıkça görünebiliyor. Bu yangınlar, ülkemizin ciğerleri olan ormanlarımıza çok ciddi zararlar veriyor. Ayrıca çevredeki ev ve işyerleri, oteller, tesisler gibi yapılara da yıkıcı zarar veren yangınlar, maalesef çok çabuk yayılıyor ve söndürülmesi çok zaman alıyor.

Uzaktan baktığımızda çok büyük gibi olmasa da biraz daha yakınlaştırdığımızda durumun ciddiyetini çok iyi anlayabiliyoruz. FIRMS’te aynı zamanda 24 saatlik ve 1 haftalık yangın istatistiklerine ulaşabilir ve daha detaylı bilgileri görebilirsiniz. NASA'nın FIRMS sistemine buradan ulaşabilirsiniz

Umuyoruz ülkemizdeki bu yangınlar en kısa sürede son bulur.

Kaynak : https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#d:2021-07-29;l:country-outline;@33.8,38.7,7z
95
23
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
95
23
1
0
0