Adeta Yer Yarılmış da İçine Girmişcesine Ortadan Kaybolan 9 Game of Thrones Karakteri

33
9
5
3
3
Game of Thrones geçmiş sezonlarında yan karakterlere çok önem veriyordu fakat bazıları bir anda ortadan kayboldu. Sizler için 9 adet ortadan kaybolan karakter listeledik.

Game of Thrones evreni çok detaylı ve karmaşık. Konular, mekanlar, karakterler ve bağlantılı olaylar zinciri. Bunların hepsi Game of Thrones evrenini oluşturuyor. Böyle bir evrende karakterlerin çeşitliliğine de şaşırmamak lazım; ancak bu karakterlerden bazıları dizi içerisinde birden ortalıktan kaybolup bir daha gözükmedi. İşte bu içeriğimizde bu karakterlere göz atacağız.

Not: Listemiz herhangi bir önem sırasına göre sıralanmamıştır. Dizilim gelişigüzel yapılmıştır.

9. Illyrio Mopatis

İlk Görülme: Sezon 1, Bölüm 1

Son Görülme: Sezon 1, Bölüm 5, Red Keep’te Varys ile suikast planları yaparken.

İyi bir planlama yeteneğine sahip, savaşın 2 tarafında da aynı anda bulunan ve 7 Krallığın politik işlerini kolayca yönlendirebilen Illyrio'yu, yapılan planlamadan sonra bir daha göremedik.

8. Ser Ilyn Payne

İlk Görülme: Sezon 1, Bölüm 2

Son Görülme: Sezon 2, Bölüm 9, Karasu Savaşı’nda Cersei’ye korumalık yaparken.

Kendisi Ned Stark’ı idam eden ve kafasını tutarken ortadan sessizce kaybolan bir karakter. Dizide varlığı 1. ve 2. sezon arası küçük rollerde sürüyordu. Sezon 4’de Tywin tarafından bahsi geçti ve bir daha duymadık. Ayrıca Ned Stark’ı idam ederek, Arya’nın ölüm listesinde ilk 3’e girmeyi başarabilmiştir. Bazı izleyiciler Payne’in sezon 8’de Kings Landing içerisinde gerçekleşen, Krallar Savaşı’nda öldüğünü düşünüyor.

7. Anguy

İlk Görülme: Sezon 3, Bölüm 2

Son Görülme: Sezon 3, Bölüm 7, Aryayı ararken. (Bulamadı)

Sancaksız Kardeşler’in birkaç üyesinden biri olan Anguy, sezon 3’te Arya, Gendry ve Hot Pie’ı yakaladı. Arya’ya nasıl yay kullanılacağını öğretti. Kendisi yay kullanmakta oldukça başarılıydı; fakat Arya, Frey Hanesi’ne, Kızıl Düğün için kaçtığında yakalayamadı. Yaşanacak katliamdan önce Arya, Tazı tarafından yakalandı. İlerleyen bölümlerde bazı Sancaksız Kardeş üyelerini gördük fakat Anguy bunların arasına dahil değildi. Muhtemelen kardeşliği terk etti veya öldü.

6. Daario Naharis

İlk Görülme: Sezon 3, Bölüm 8

Son Görülme: Sezon 6, Bölüm 10, Daenerys ile yollarını istemeden ayırırken.

Sezon 3’te başlayan ve sezon 6’ya kadar devam eden Daenerys ile olan yakınlığı izleyicileri şaşırtmıştı; fakat bu durum uzun sürmedi. Sezon 6’da 2. plana atılan ve Daenerys ile yollarını ayıran Daario’dan bir daha haber alamadık. Muhtemelen Meereen’de barış içinde yaşayıp sevdiği kadının dönmesini bekliyordur. Fakat bilmediği birkaç durum var. Öncelikle sevdiği kadın başkasına aşık oldu, ardından delirip koca bir şehri yaktı, son olarak sevdiği tarafından öldürüldü. Cehalet mutluluktur desek buraya uygun düşer mi ki?

5. Jaqen H’ghar

İlk Görülme: Sezon 1, Bölüm 10

Son Görülme: Sezon 6, Bölüm 8, House of Black and White’ta Arya ile konuşurken.

Dizinin en gizemli karakterlerinden biri olan Jaqen H’ghar’ı dizinin herhangi bir yerinde, herhangi bir zamanda görmüş olma olasılığımız çok yüksek. Yüz değiştirme yeteneğine sahip ve harika bir suikastçi. Arya ile yaptığı konuşmaları daha önce ve sonrasında çoğu karakterin ağzından duyduk. Tapınakta yaptıkları son görüşmeden sonra kendisinden bir daha asla haber alamadık.

4. Meera Reed

İlk Görülme: Sezon 3, Bölüm 2

Son Görülme: Sezon 7, Bölüm 4, Bran tarafından kabaca geri çevrildiğinde.

Kendisi, Bran’i Weirwood ağacına ulaştırmak için çok çaba harcadı ve aynı şekilde oradan sağ salim dönmesini sağladı. Tüm bu çabanın sonucunda, Bran’ın kaba ve ruhsuz hali ile karşı karşıya kalan Meera, eşyalarını toplayıp Greywater Watch’a doğru yola çıktı. Night King henüz o bölgelere gelmeden yenildiği için, genç savaşçılar ile birlikte huzurlu bir şekilde yaşıyordur. Bran’e çok kızdığı kesin.

3. Salladhor Saan

İlk Görülme: Sezon 2, Bölüm 2

Son Görülme: Sezon 4, Bölüm 6, Gemilerini Stannis Baratheon’un savaşı için ödünç verirken.

30’dan fazla gemiden oluşan bir filoya sahip korsan lordu olan Salladhor’u, gemilerini ödünç verdikten sonra bir daha asla göremiyoruz. Salladhor, Karasu Savaşı’ında yaşanan yenilgi sonrası Stannis’in tarafını terk etti. Ardından Ser Davos’un "Paralı askerlere daha fazla ödeme yapmalıyız" fikrinden sonra geldiğini görüyoruz ki sezon 4’te yine karşılaştılar. Bu konuşmadan sonra bir daha kendisini göremedik. Muhtemelen sezon 5’te Stannis’in orduları ile birlikte can verdi.

2. Hot Pie

İlk Görülme: Sezon 1, Bölüm 10

Son Görülme: Sezon 7, Bölüm 2, Arya için sıcak bir turta pişirirken.

Sezon 1’de başlayıp kısa sürede kendine bir fan kitlesi toplayan Hot Pie, Aryanın en yakın arkadaşı oldu. Sezon 7’de Arya ile karşılaşıp, son bir konuşma gerçekleştirmişlerdi. Muhtemelen hala Crossroads’ta işine devam ediyordur. Karakteri canlandıran Ben Hawkey, Londra’da “You Know Nothing John Dough" isminde bir fırın bile açtı. Belki gidip, karakterine ne olduğunu kendisine sormamız gerekiyor.

1. Quaithe

İlk Görülme: Sezon 2, Bölüm 5

Son Görülme: Sezon 2, Bölüm 7, Olacak bazı olayları önceden bilirken.

Karakter hakkında fazla şey bilinmiyor. Tek bildiğimiz, kendisi bir shadowbinder ve Asshai’nin doğu şehrinde yaşıyor. Jorah ile karşılaştığında onu uyarırcasına, Valeria topraklarına korunmasız girilmemesi gerektiğini söylemişti. Bir daha kendisini görmedik.

Kaynak : https://www.gamesradar.com/what-happened-to-these-9-game-of-thrones-characters-that-disappeared-and-never-returned/
33
9
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
33
9
5
3
3