Adobe Lightroom'a Adeta Herkesi Profesyonel Fotoğrafçı Yapacak Yeni Özellikler Geldi!

2
0
0
0
0
Popüler fotoğraf düzenleme uygulaması Adobe Lightroom, önemli bir güncelleme aldı. Bu güncelleme, işleri kolaylaştırmak adına yapay zekayı son noktasına kadar kullanıyor. İşte Adobe Lightroom'un en yeni özellikleri...

Adobe Photoshop ile birlikte kullanılan ve dünyanın en popüler fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında yer alan Adobe Lightroom, kullanıcıları memnun edecek büyük bir güncelleme aldı. Kullanıcılara sunulan güncelleme, uygulamanın kullanılabilirliğini iyileştirirken, işlerin çok daha kolay bir şekilde yapılmasına imkan tanıyor.

Adobe Lightroom, bugüne kadar yapay zeka ile desteklenen bir uygulamaydı. Ancak bu yapay zeka desteği Adobe Photoshop'taki kadar gelişmiş değildi. Son güncelleme ise bu durumu değiştirmiş gibi görünüyor. Zira Adobe Lightroom'un yapay zeka desteği de artık çok gelişmiş ve bazı düzenleme işlemlerinin saniyeler içerisinde tamamlanmasını sağlıyor. Gelin hep birlikte o yeniliklere bakalım.

Fotoğraflarda istenmeyen nesneler, birkaç saniyede yok olacak

Adobe Lightroom için sunulan yeni özelliklerden ilki "Content-Aware Remove" ile ilgili. Kullanıcılar artık, bu fotoğrafta olmasını istemedikleri nesneleri saniyeler içerisinde yok edebilecekler. Yukarıdaki GIF'te de görebileceğiniz gibi; yapmanız gereken tek şey fırça boyutunu ayarlamak ve silinecek nesneyi seçmek. Yapay zeka, boşa çıkan alanı çevreye göre otomatik olarak dolduracak.

İnsanları seçmek hiç olmadığı kadar kolaylaştı!

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom, bundan sonra portre fotoğraflar üzerinde çalışan kullanıcılar için de önemli avantajlar sağlayacak. Öyle ki uygulamanın yeni Maske özelliği ile insanları seçmek çok kolay olacak. Yazılım, fotoğrafta kaç insan olduğunu otomatik olarak analiz edecek. Kullanıcı ise odaklandığı insanın tüm vücudunu mu almak istediğini yoksa sadece yüzünü mü alacağını belirleyecek. Yapay zeka, o kişiye ait tüm görüntüyü otomatik olarak çıkaracak. 

Uygulamaya sunulan yeni özellik, yalnızca insanlar için çalışmayacak. Öyle ki fotoğraflardaki nesneler veya arka plan da artık otomatik olarak seçilebilecek. Böylelikle fotoğraf düzenleme işiyle uğraşanlar, projelerini hiç olmadıkları kadar hızlı bir şekilde tamamlama imkanı yakalamış olacaklar.

Kaynak : https://helpx.adobe.com/tr/lightroom-cc/using/whats-new/2023.html#content-aware-remove
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0