"Depremin Ardından Ulaşılamayan Bölgeler Var" İddiaları Hakkında Açıklama

50
2
1
1
0
Hatay'a yeterli arama kurtarma ekiplerinin gitmediğine dair bilgiler sosyal medyada dolaşmaya devam ediyor. AFAD ise ulaşılamayan bir bölgenin olmadığını söylüyor.

Bugün yaşanan depremlerin ardından arama ve kurtarma ekiplerinin özellikle Hatay’a ulaşmadığına dair iddialar sosyal medyada dolaşıyordu. Hatayspor Başkan Vekili Mustafa Özat ise yakın zamanda Hatay’da herkesin sokakta olduğunu, gelmesi gereken yardımın başka yerlere gittiğini belirtmişti.

Yardımın olmadığına yönelik benzer iddialar gelmeye devam ederken Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer’den bir açıklama geldi. Sözer, yaptığı açıklamada ulaşılamayan bölgeler hakkındaki bir soruya yanıt verdi.

AFAD Başkanına göre ulaşılamayan bir bölge yok

Sezer, deprem bölgeleriyle ilgili,  “Ulaşılamayan bir bölgemiz yok ama sürekli arama kurtarma birlikleri ile takviyelerimiz devam ediyor. Ulaşanlar var, ulaşanlara da takviye birliklerimiz de bir şekilde hem kara hem hava yoluyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

AFAD Başkanı, buna ek olarak 40’ın üzerinde ülkeden yardım tekliflerinin geldiğini de ifade etti. İlk 72 saatin önemine vurgu yapan Sezer, arama ve kurtarma faaliyetlerinin hâlen büyük önem arz ettiğini, vatandaşların ekiplerin daha rahat çalışmasına yardımcı olmaları gerektiğini de ekledi.

Öte yandan sosyal medya platformlarında Hatay’a yeterli yardım ulaşmadığına dair bilgiler gelmeye devam ediyor. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Habertürk’e verdiği bir demeçte hızlı bir şekilde arama kurtarma ekiplerine ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. Kentte 1200 civarında binanın yıkıldığını söyleyen Savaş, havanın çok soğuk olduğunu, dışarıdaki vatandaşlar için barınma, yeme içme gibi desteklerin artırılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/afad-baskani-ulasilamayan-bir-bolgemiz-yok-420389
50
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
50
2
1
1
0