Realme, Dünyanın En Büyük 2. Pazarında 6 Katlık Büyüme Sağladı

10
2
1
1
0
Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olması sebebiyle şirketler için büyük bir önem arz eden Hindistan’da 2019’un üçüncü çeyreğindeki akıllı telefon satış raporu ortaya çıktı. Raporda Vivo ve Realme, dikkatleri çeken şirketler oldu.

Hindistan’da 2019’un üçüncü çeyreğinde akıllı telefon satışları 49 milyona ulaşarak eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye erişti. Bu büyümenin ekonomik yavaşlamanın ortasında gerçekleşmiş olması da bir diğer etkileyici kısım aslında.

Bu büyümede yeni telefonların, indirimlerin ve Diwali festivali öncesi gerçekleşen satışların da payı büyük. Yaşanan bu değişimlerin arasında en çok dikkat çeken firmalar Vivo ve Realme oldu. Counterpoint, yaptığı açıklamada Apple’ın da iPhone XR satışları sayesinde ilk 10 marka arasına girebildiğini söyledi.

Markaların pazar payları

Hindsitan akıllı telefon satış rakamları

Xiaomi, pazara öncülük etmeye devam ederken Redmi Note 7 Pro, Redmi Note 7S ve Redmi 7A en iyi performans sergileyen akıllı telefonlar oldu. Şirket, pazarın %26’sına hitap ederek liderlik koltuğuna oturdu. Counterpoint’e göre Realme ise ülkede en hızlı büyüyen firma olmayı başardı. Şirket, geçtiğimiz yıl Hindistan pazarına girdiğinden bu yana 6 katlık bir büyüme kat etti. Marka, %16’lık bir pazar payını elinde bulunduruyor.

Counterpoint’in araştırma raporunun sonuçlarına göre Realme C2, Realme 3, ve Realme 5 şirketin 2019’un üçüncü çeyreğinde en çok satan akıllı telefonları oldu.

OnePlus, 2019’un üçüncü çeyreğinde premium akıllı telefonlarda bir numara olmayı başardı. Şirketin telefon satışları geçtiğimiz seneye göre neredeyse iki katına çıktı. Şirketin bu büyümesinde yeni çıkan OnePlus 7T ve OnePlus 7 serisine uygulanan indirimlerin etkisi büyük oldu. Apple ise iPhone XR’da yaptığı fiyat indirimiyle listeye girmeyi başarabildi.

Vivo, %17 ile Hindistan’daki en büyük pazar payına ulaşmış oldu. Şirketin bu performansında orta segment telefonları Vivo S1 ve Vivo Y17’nin iyi performansı oldukça etkili oldu. Ayrıca şirketin Vivo U10, Vivo Z1x ve Vivo Z1 Pro cihazları da bu pazar payına katkıda bulundu.

Akıllı telefonlardan önceki telefon grubuna bakıldığında Samsung’un %22 ile başı çektiği arkasından ise sırayla Itel, Lava, Nokia ve Karbonn’un geldiği görülüyor. Ancak bu telefonların genel telefon pazar payına oranla büyük bir düşüş yaşadığı da kaydedildi.

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/realme-vivo-samsung-xiaomi-smartphone-shipments-q3-2019-counterpoint/
10
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
1
0