Amazon, Alexa İçin Gelişmiş Ses Sistemini Duyurdu (Samuel L. Jackson İçerir)

22
3
3
2
0
Amazon, Alexa'nın robotik sesini geliştirmek için yaptığı çalışmalar sonucunda yeni geliştirdiği modeli tanıttı. Neural Text to Speech adı verilen yeni model makine öğreniminden yararlanıyor ve bu sayede duyguları belli edebiliyor.

Günümüzde kullanılan tüm asistan uygulamalarının genel bir sorunu var: doğal olmayan robotik ses. Tabii teknolojinin gelişmesiyle bu sesin doğallığı da gittikçe artıyor, ancak insan doğallığına ulaşabilmek için epey gayret gerekiyor. İşte Amazon bugün gerçekleştirdiği etkinlikte Alexa için yeni bir model tanıttı.

Amazon, Seattle’da gerçekleştirdiği etkinlik bünyesinde tanıttığı yeni ürünlerin yanında yeni teknolojiler de yer alıyor. Bunlardan biri de Alexa’ya gelecek yeni ‘Neural Text to Speech' (Sinirsel Metin Okuma) modeli. Bu model, Google ve Apple’ın tanıttığı yeni modeller ile aynı şekilde sese duygu ve vurgu katmak için makine öğrenimini kullanıyor.

amazon alexa samuel l jackson

Tüm bunların yanı sıra Amazon’un asistanına getirdiği çok büyük bir yenilik var. Alexa, bundan böyle herhangi bir ünlünün sesini taklit edebilecek. Şu anda gelen sistemde yalnızca dünyaca tanınan Samuel L. Jackson yer alıyor. Bu sayede Alexa’nızı isterseniz Samuel L. Jackson gibi konuşturabiliyorsunuz.

Bir sonraki sene içerisinde sisteme yeni sesler de eklenecek. Ancak bu sesler tamamen ücretsiz olarak sunulmayacak. Herhangi bir sese sahip olmak için 0,99 dolarlık bir ücret ödemek zorunda olacaksınız. Böylesine bir ses havuzuna sahip olabilecek bir sistemi düşününce makine öğreniminin nelere yol açabileceği gerçekten şaşırtıyor. Amazon’un Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Limp’in etkinlik sırasında söyledikleri de bizim görüşlerimizle uyuyor:

"Yeniliğin hızı akıl almaz düzeyde ve makine öğrenimiyle yapabileceğimiz şeyler beni şaşırtmaktan yılmıyor. Kullandığımız sinirsel teknoloji bu sayede Alexa’nın sesiyle neler yapabileceğimiz konusunda oldukça esnek olmamızı sağlıyor."

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/09/25/alexa-gets-an-improved-voice-and-can-now-sound-like-samuel-l-jackson-too/
22
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
22
3
3
2
0