Amazon Music’in Apple Music’i Tedirgin Eden Durdurulamaz Yükselişi

10
4
2
0
0
Dünyanın en değerli şirketlerinden olan Amazon, çevrimiçi şarkı platformunda ciddi bir başarı yakalamış durumda. Platform kullanıcı sayısını son bir yılda yüzde 70 oranında artırmayı başardı.

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve veri kullanımının daha kaliteli bir hal alması, çevrimiçi müzik platformlarına olan ilgiyi artırdı. Bu bağlamda Spotify ve Apple Music ön plana çıkıyor. Ancak bu ikilinin çok ciddi bir rakibi var ve bu rakip, geçtiğimiz bir yıl içerisinde büyük bir patlama yaşadı.

2007 yılında halka açık beta sürecini başlatan ve o gün bugündür kullanılmaya devam eden Amazon Music, diğer şirketlere göre daha iyi bir yükseliş sergiliyor. Üstelik bu yükseliş, Apple Music'in tahtına göz dikecek kadar önemli boyutlarda.

MIDiA Research isimli bir araştırma şirketinin yayımladığı son verilere göre Amazon Music, sadece geçtiğimiz yıl içerisinde kullanıcı sayısını yüzde 70 oranında artırmayı başardı. Böylelikle platformun toplam kullanıcısı sayısı 32 milyona ulaştı. Bu kullanıcı sayısı platformun, en çok kullanılan üçüncü çevrim içi şarkı dinleme servisi olması anlamına geliyor.

Spotify ise yüzde 25'lik kullanıcı artışıyla bugün, 100 milyon kişi tarafından kullanılıyor ve dünyanın en çok kullanılan çevrimiçi şarkı dinleme platformu.

Apple Music ise 50 milyon kullanıcıya sahip ve en çok kullanılan ikinci şarkı platformu. Amazon Music ile aralarındaki fark gittikçe azalıyor ve Amazon'un bu hızlı yükselişi devam ederse Apple Music'in sıralamadaki yeri gerileyecek.

Amazon Music kullanıcı anlamında olaylara, rakiplerine göre biraz daha farklı bakıyor. Amazon Music Başkan Yardımcısı Steve Boom, konuyla ilgili verdiği bir demeçte, rakipleriyle aynı dinleyici kitlesiyle savaşmadıklarını söyledi. Amazon Music'in kullanıcı kitlesinin yaş ortalamasının daha yüksek olduğunu ifade eden Boom, müzik endüstrisinin tüm potansiyelinin kullanılabilmesi için sadece 15-22 yaş aralığındaki bireylerin zevklerine bakamayacaklarını söyledi.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/80908-amazon-music-unlimited-growing-faster-than-market-leaders.html
10
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
0
0