Android'deki Antivirüs Uygulamalarının Büyük Kısmı İşlevsiz Durumda

39
11
3
1
0
Avusturyalı Antivirüs test şirketinin yaptığı araştırmaya göre, Google Play Store'da yer alan antivirüs uygulamalarının üçte ikisi faydasız.

Anti-virüs uygulamaları test eden bir organizasyon, bu hafta yayınladığı raporda Android işletim sistemindeki antivirüs uygulamalarının üçte ikisinin söyledikleri gibi çalışmadıklarını açıkladı.

Araştırmayı yayınlayan Avusturyalı antivirüs test şirketi, bu yılın ocak ayında başladığı çalışmada Google Play Store’da yer alan 250 antivirüs uygulamasını test etti. Test edilen 250 uygulamanın sadece 80 tanesi, test sırasındaki yeterlilikleri karşılayabildi.

Uygulamalara yapılan test ise oldukça basitti. Araştırmacılar ilk olarak anti-virüs uygulamasını indirdi ve yükledi. Ardından tarayıcıyı açarak zararlı bir yazılımı yüklediler ve bu test her uygulama için 2.000 kez tekrar edildi.

Araştırmayı yapan şirkete göre, programların birçoğu telefonları taramıyor, sadece kara liste yaklaşımını kullanıyor. Hatta bazı antivirüs uygulamaları, telefonda yüklü olan uygulamaları beyaz listede olmadığı için zararlı olarak tespit ediyor.

Yani telefonlarınızda antivirüs programı yüklüyse bile çok da faydalı olduklarını söylemek oldukça güç. Kullandığınız antivirüs programını gözden geçirin ve bilindik bir şirket tarafından yapılıp yapılmadığını kontrol edin.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/03/16/two-thirds-of-android-antivirus-apps-are-actually-useless-according-to-a-new-report/
39
11
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
39
11
3
1
0