Android Q Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Önemli Yenilik

62
9
5
4
2
Android'in 10. versiyonu Android Q'nun gelmesine çok kısa bir süre kaldı. Pixel cihazlarda beta sürümü yayınlanan Android Q'nun hangi yenilikleri getirdiğini sizler için haberimizde bir araya getirdik.

Android Q'nun gelmesine fazla bir süre kalmadı. İsminin ne olacağı hakkında henüz bir bilgi olmasa da, Pixel telefonlarda yayınlanan beta sürümü sağolsun birçok bilgi elde edildi. Haberimizde, Android Q'nun getireceği önemli 7 değişiklikten bahsedeceğiz. Fazla goygoy yapmadan yeniliklere geçelim:

QR Kod ile Wi-Fi paylaşımı

Android Q sayesinde, bağlı olduğunuz Wi-Fi ağına başka bir cihazdan bağlanmak istediğinizde bunu sadece bir QR kod okutarak yapabileceksiniz. Yanında birden fazla cihaz taşıyan insanlar için oldukça önemli bir güncelleme. Zira her seferinde aynı şifreyi girmek, hele bir de şifre uzunsa gerçekten can sıkıcı olabiliyor.

Uygulama izinlerine daha detaylı ayarlar geliyor

Google'ın yayınladığı blog postuna göre, konumunuzu öğrenmek isteyen uygulamalar için ekranda artık yeni bir kutucuk belirecek. Bu kutucukta, uygulamanın ne zaman konumunuza erişip erişemeyeceğini seçebiliyorsunuz. 

Ekran kaydetme seçeneği için artık uygulama desteğine gerek kalmayacak

Apple'ın uzun süre önce getirdiği ekran kaydetme özelliği, kullanıcıların bir hayli beğenisini toplamıştı. Google'ın bu güncellemeyi getirmesi her ne kadar iyi olsa da, bizce biraz geç kalınmış bir hareket.

Katlanabilir telefonlar için optimizasyon

Galaxy Fold ve Huawei Mate X'in piyasaya bomba gibi düşmesinin ardından, Android Q çoklu ekranlar için optimizasyon ile geliyor. 

 Masaüstü modu

Android Q sayesinde, telefonunuzu harici bir görüntü kaynağına bağladığınız zaman masaüstü moduna geçeceksiniz. Birden fazla uygulamayı aynı anda pencereler açarak kullanmanız mümkün olacak. Samsung DeX ile karşılaştırıldığında biraz zayıf kalıyor ancak henüz beta sürümünde olduğundan, gelecek güncellemeler ile daha iyi hale geleceğini tahmin ediyoruz.

Karanlık mod

Android kullanıcılarının belki de en çok beklediği özellik buydu. Yine de fazla sevinmeyin çünkü beta sürümünde henüz kendiliğinden aktif değil. Android Q sürümünün veri madenciliğini yapan XDA Developers ekibinin bulduğu kod yığınından sonra aktifleştirebildikleri gece modu, henüz tam olarak kullanıma uygun değil. 

Yeni arayüz temaları

Karanlık modun gelmesine daha var ancak özelleştilebilen arayüz şu anda beta sürmünde mevcut. Karanlık mod kadar olmasa da bu da kullanıcıların beklediği özelliklerden biriydi. Gelecekte daha fazla renk eklenir mi, göreceğiz.

Android Q ile gelecek önemli 7 özelliği paylaştığımız haberimizin sonuna geldik. Android Q hakkında daha fazla bilgi almak için sitemizi takip etmeyi unutmayın :)

Kaynak : https://www.androidcentral.com/android-q
62
9
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
62
9
5
4
2