Google Chrome'un Android Sürümü, Hızlı Yüklenen İnternet Sitelerini Gösterecek

9
8
3
0
0
Google, Chrome'un Android beta sürümünü güncelledi. Kullanıcıların hizmetine sunulan güncelleme, internet siteleri ile ilgili önemli bir bilginin görülebilmesini sağlıyor. Bu bilgi, bir internet sitesinin "hızlı" olup olmadığının anlaşılmasını sağlıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, en popüler uygulamalarından bir tanesi olan Chrome'u iyileştirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, bu çalışmalar kapsamında Chrome'un özellikle de mobil sürümlerini zaten fazlasıyla işlevsel hale getirdi. Şirket şimdi, Google Chrome'un Android beta sürümünü güncelleyerek yeni bir özelliği kullanıcıların hizmetine sundu. Google Chrome'un yeni özelliği, internet siteleriyle ilgili önemli bir bilgi verecek.

Google Chrome'un yeni Android beta sürümü, uygulamaya yeni bir Web Vitals metriği getiriyor. Bu metrik, ulaşmak istediğiniz internet sitesinin geçmiş dönemlerde ne kadar hızlı yüklendiğini belirleyerek, eğer makul süreleri karşılıyor ve hatta aşıyorsa, bu sitelerin URL'lerine "hızlı sayfa" etiketi verecek. Bu sayede kullanıcılar, ilgili internet sitesinin ne kadar hızlı olduğuna dair genel bir bilgi sahibi olmuş olacaklar.

Google Chrome'un Android sürümündeki yeni özellik işte böyle görünüyor

Google Chrome

Hızlı sayfa etiketine, bir internet sitesine eriştikten sonra adres bölümüne uzun süre basılı tuttuğunuz zaman ulaşabiliyorsunuz. Google, bu özelliği sunabilmek için açılır menüye özel bir bölüm eklemiş durumda. Eğer ulaştığınız site oluşturulan metriğin ihtiyaçları karşılıyorsa, onay tikini görüyorsunuz. Google, bu onay tikinin hemen yanına da "hızlı sayfa" ibaresini ekliyor.

Google Chrome'un Android beta sürümünde ortaya çıkan hızlı sayfa etiketlerinin tüm kullanıcıların hizmetine ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Ancak bu özelliğin beta sürüm kapsamında kullanıma sunulmuş olması, özelliğin genel anlamda hazır olduğunun açık bir göstergesi. Bu da Android'deki Google Chrome kullanıcılarının bu özelliğe kısa bir süre sonra erişebileceklerini ortaya koyuyor. Aynı özelliğin iOS platformu için ne zaman sunulacağı ise şu an belirsiz.

Kaynak : https://www.engadget.com/chrome-fast-page-label-060538992.html
9
8
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
8
3
0
0