Android'i Bilgisayarlara Taşıyan Bliss OS, Vulkan Grafik API Desteğine Kavuştu

26
3
2
1
0
Android ROM’unu bilgisayarda çalıştırabilmenize olanak veren Bliss OS için yeni bir sürüm yayınlandı. Yayınlanan yeni sürümle birlikte Bliss OS, artık Vulkan Grafik API’ını destekleyecek.

Android, akıllı telefonların en popüler işletim sistemi olmasına rağmen masaüstünde hiçbir varlık gösteremiyor. Android işletim sistemini bilgisayarda çalıştırmak için ise Bliss OS devreye giriyor. Android Pie tabanlı Bliss OS, Nisan 2019 tarihinde x86 PC’ler için Google Play Store desteği ile birlikte piyasaya sürülmüştü.

Projenin arkasındaki geliştirici ekip, Bliss OS’u güncelledi ve işletim sistemi artık Vulkan Grafik API’ını destekliyor. Bliss OS’un son güncelleştirmesini indirdikten sonra gelişmiş GRUB menüsünden açılabilen Vulkan API’ı, GRUB komut satırına VULKAN=1 komutu yazılarak da aktif edilebiliyor.

Güncelleme gelmiş olsa da hâlâ bazı hataları mevcut:

Bliss OS

Bliss OS, geliştirilmekte olan bir sistem olduğundan ötürü hâlâ çeşitli sorunlara sahip. Bunlardan biri de görev çubuğu. Masaüstü deneyimini yaşayabilmek için popüler bir çözüm olan görev çubuğu, Bliss OS’ta sorunlu çalışıyor. Aynı şekilde uyku modu da Bliss OS’un sorunlarından biri.

Android işletim sistemini PC’de çalıştırmak isteyen kullanıcıların Bliss OS’u denemesini önerebiliriz ancak sistemin hâlâ tam olarak oturmadığını söylemekte fayda var. Ayrıca Bliss OS, geliştiriciler için tasarlandığından ötürü biraz deneyim gerektiriyor dolayısıyla bu konuda hiç deneyimi bulunmayan kişiler, sistemde sorun yaşayabilir.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/bliss-os-android-rom-desktop-pc-vulkan-graphics-api-support/
26
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
3
2
1
0