Apple, Amazon ve Intel, Son 3 Ayda Kaç Para Kazandıklarını Açıkladı: Apple'dan Rekor Gelir, Amazon'dan Sürpriz Zarar!

9
2
1
1
1
Amazon, Intel ve Apple, 2022 2. çeyrek için mali durum raporlarını yayınladı. Şirketlerin her üçü de karlılık konusunda iyi sonuç vermezken, Apple rekor gelir bildirdi. Intel'in karlılıkla birlikte gelirlerinde de düşüş var.

Temmuz ayı, şirketlerin mali durum raporu yayınladığı bir ay olarak kayıtlara geçti. Zira yılın ikinci çeyreği, temmuz ayının başlaması ile sona ermiş oldu. Şimdiyse 3 şirketten daha mali durum açıklaması geldi. Bu şirketler; Apple, Amazon ve Intel'di. 

Yapılan açıklamalara baktığımızda, Amazon ve Intel'de yüzlerin gülmediğini söyleyebiliriz. Çünkü her iki şirket de doğrudan zarar bildirdi. Hatta Intel'in gelirlerinde bile düşüş oldu. Apple ise rekor gelir bildirdi ancak buna rağmen karlılığını artıramadı. 

Apple rekor gelir açıkladı!

Apple

Apple ile başlayalım. Çünkü şirket, geçtiğimiz çeyrekte rekor gelir bildirdi. Yapılan resmi açıklamaya göre Apple, son 3 aylık süreçte tam 83 milyar dolar gelir elde etti. Bu bir rekordu. Ancak karlılık konusunda durum biraz farklı. Şirket, net gelirini yüzde 2 artırmış olsa da karlılık, yüzde 11 düştü. Öyle ki Apple'ın karı, geçtiğimiz 3 aylık süreçte 19,4 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Şirket CEO'su Tim Cook, bu rekor gelirden memnun olduğunu söyledi. Herkes için bir şey yapmaya çalıştıklarını söyleyen Cook, raporun da bu çalışmaları temsil ettiğini ifade etti.

Amazon, gelirini artırırken zarar etti!

Amazon

E-ticaret devi Amazon tarafından yapılan açıklamalarda ise gelirlerin arttığını ancak kar edilemediğini görüyoruz. Bu bağlamda; Amazon'un kasasına giren para yıllık yüzde 7 artışla 121,2 milyar dolar olarak kaydedildi. Ancak Amazon, bu çeyrekte 2 milyar dolar zarar etti. Şirket, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde ise 7,8 milyar dolar kar açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl hisse senedi lot başına 0,76 dolar kar eden Amazon, bu yıl lot başına 0,2 dolar zarar etti.

Intel'in gelirleri de düştü

Intel

Amazon'la aynı kaderi paylaşan bir diğer şirket de Intel oldu. Öyle ki şirket, bu çeyrekte 454 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Intel, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 5,1 milyar dolar kar açıklamıştı. Öte yandan; şirketin gelirleri de düşmüş durumda. Şirketin geliri, yüzde 22 düşüşle 15,3 milyar dolar olarak açıklandı. Şirket, geride kalan çeyrekte satışların da düştüğünü söyledi.

9
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
1
1