Apple, ARM Tabanlı 12-inç MacBook'ta A14X Bionic İşlemci Sunacak

11
7
1
0
0
Son dönemlerde sık sık ortaya çıkan 12 inçlik MacBook söylentilerine bir yenisi daha eklendi. Yeni ortaya çıkan bilgilere göre cihazda A14X Bionic işlemci yer alacak.

Apple’ın geçmişte ürettiği 12 inçlik MacBook’ların çok yakın gelecekte yeniden karşımıza çıkması bekleniyor. Son dönemde bu noktaya odaklanan pek çok farklı haber kulislerde dolaşıyor. Cihaza dair yeni olası bilgiler açıklanıyor.

Son olarak yeni cihazda A14X Bionic çipseti yer alacağı ifade edildi. Yeni iPad modellerinde de bulunan bu işlemciye ek olarak, ARM tabanlı yeni MacBook 16 GB RAM ve 1 TB depolama gibi özelliklere sahip olabilecek.

Butterfly klavye geri dönüyor

apple

Daha önce de yeni teknolojiler hakkında bilgiler veren Komiya tarafından yapılan bir Twitter paylaşımı, yeni modelin olası özelliklerini ortaya çıkardı. Bu yeni 12 inçlik MacBook, ARM tabanlı A14X işlemciye sahip olacak. 

Modelin farklı konfigürasyonları bulunacağını belirten Komiya’ya göre 12 inçlik MacBook’un RAM seçenekleri 8 GB ve 12 GB olacak. Depolama açısından bakarsak karşımıza üç farklı alternatif çıkıyor: 256 GB, 512 GB ve 1 TB. Cihaza ait en dikkat çekici iddia ise 15-20 saatlik bir batarya ömrüne sahip olacağı.

Daha önceki Intel işlemcili modellere baktığımızda bataryalarının 8-10 saatlik bir ömrü olduğunu görüyoruz. Yani iddiaların doğru olması durumunda yeni nesilde bu süre iki katına çıkmış olacak. Bu da özellikle açık alanda çalışmak isteyenler için oldukça faydalı bir özellik.

Yeni 12 inç MacBook’un diğer özellikleri

macbook

Cihazın sahip olacağı söylenen diğer özellikler arasında 720p FaceTime HD kamera ve butterfly klavye olacağı belirtiliyor. Butterfly klavyenin daha önce sık sık sorunlarla gündeme geldiğini düşündüğümüzde bu pek de iyi bir fikir sayılmayabilir.

12 inç MacBook’un diğer olası özellikleri: 

  • 12” Retina Ekranı 
  • Tek USB-C girişi
  • Ağırlık: 1kg altında
  • 4. nesil Butterfly Keyboard
  • Fiyat: En az 799 Dolar
Kaynak : https://wccftech.com/arm-based-12-inch-macbook-specs-a14x-bionic-16gb-ram-20-hour-battery-more/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Wccftechcom+%28WCCFtech.com%29
11
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
7
1
0
0