Apple’ın ARM Tabanlı 12 İnç MacBook Bataryası Olduğu İddia Edilen Batarya

11
4
3
1
0
Ortaya çıkan yeni bir batarya, ARM tabanlı 2020 model 12 inçlik MacBook için ortaya atılan söylentileri alevlendirdi. 4.380 mAh kapasiteye sahip bataryanın yeni MacBook için olduğu iddia edildi.

Bu yıl Apple’ın yeniden 12 inç MacBook serisini canlandıracağı ve bu cihazlarda kendi yongalarını kullanacağı söyleniyordu. Bu cihazın olası bataryası hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmasıyla birlikte yeni MacBook'un da çıkış tarihinin beklenenden önce olacağı yönünde iddialar çıktı.

Ancak hakkında çeşitli bilgiler ortaya çıkan bu bataryanın ARM tabanlı 12 inçlik MacBook'a ait olduğuna dair iddialar da bulunuyor. Peki, ortaya atılan iddialar ve bilgiler neler gelin hep birlikte bakalım.

ARM tabanlı MacBook, şu anki nesille aynı batarya kapasitesine sahip olabilir

(Bu (batarya) Apple Silicon MacBook(2020) için.)

Bahsi geçen bataryanın kapasitesi 4.380 mAh. Wccftech'te yer alan habere göre bu, ARM tabanlı 2020 model 12 inç MacBook'un 49,9 WHr hücresine sahip olacağı anlamına geliyor. Buradaki ilginç nokta, başlıkta da belirttiğimiz gibi batarya kapasitesinin şu anki MacBook Air ile aynı olması. Yani bunun yükseltilmiş bir MacBook Air mi olacağı yoksa ARM tabanlı 12 inçlik MacBook mu olacağı kesin değil.

Ancak başka bir kaynak ise MacBook Air'ın üretiminin durdurulacağını ve onun yerini farklı bir modelin alacağını iddia etti. Yerini alacak olan modelin ne olduğuna dair herhangi bir bilgi vermese de ARM tabanlı 12 inçlik MacBook olması muhtemel gözüküyor. İddialara göre bu dizüstü bilgisayarın fiyatı 799 dolardan başlayacak ve 12 çekirdekli özel A serisi yongalara sahip olacak.

yeni macbook batarya kapasitesi

12 çekirdekli A serisi bir yonga, söz konusu bu cihazın oldukça güçlü olacağı anlamına geliyor. Mac mini'de bulunan 8 çekirdekli A12Z Bionic, tek çekirdek ve çoklu çekirdek testlerinde oldukça yüksek puanlar almayı başarmıştı. Dolayısıyla 12 çekirdek çok daha yüksek şeyler vaat ediyor demek yanlış olmaz.

Tabii yine bu tür haberlerde sürekli hatırlattığımız gibi ortaya atılan bu iddialar şu an için resmi kaynaklar tarafından onaylanmadı. Dolayısıyla böyle bir cihazın çıkıp çıkmayacağı ya da yakın zamanda çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.

Kaynak : https://wccftech.com/arm-based-2020-12-inch-macbook-battery-leaked/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Wccftechcom+%28WCCFtech.com%29
11
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
3
1
0