Apple’ın 30 Yıl Önce Tasarlayıp Hiç Piyasaya Sürmediği Bilgisayar Ortaya Çıktı

35
9
7
2
2
Apple'ın 1990'da piyasaya sürdüğü Macintosh Classic'e ait bir prototipin fotoğrafları ortaya çıktı. Yarı şeffaf yapıda olan ve hiç piyasaya sürülmeyen bu Macintosh Classic prototipi, cihazın nasıl bir tasarım sürecinden geçtiğine dair ipuçları sunuyor.

Apple’ın “uygun fiyatlı ev bilgisayarı” olarak tüketicilerin beğenisine sunduğu Macintosh Classic’in piyasaya sürülmesinin üzerinden tam 30 yıl geçti. Diğer ürünler gibi yoğun bir tasarım sürecinden geçen Macintosh Classic’in üretim öncesi prototiplerinden birine at görüntüler ortaya çıktı.

DongleBookPro adlı bir Twitter kullanıcısı, Macintosh Classic prototipine ait olduğunu belirttiği bazı fotoğraflara diar Apple'dan bir doğrulama gelmedi. Ancak eldeki kanıtlar, bilgisayarın ilk prototiplerden birisi olduğu iddiasını destekliyor. 

Macintosh Classic prototipi

Ekranın altında, cihazın iç tarafında “Made in Singapore” damgasının yer aldığı prototipin arkasında ise “Bu birim, üretildiği tarihte performans standartları için DHHS kurallarına uygundur” ve “Bu birim yalnızca geliştirme amaçlıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nde satılamaz.” uyarıları yer alıyor.

Kullanıcılara arayüze erişim için bir 9 inç monokrom CRT monitör sunan Macintosh Classic’in “tüplü TV” tasarımının içinde bir Motorola 68000 8 MHz CPU, 4 MB’a kadar artırılabilir 1 MB RAM sunuyordu. bugünün şartlarıyla kıyasladığımızda en basit videoyu bile oynatamayacak kadar güçsüz olan bu bilgisayar zamanının popüler cihazları arasında yer alıyordu.

Macintosh Classic prototipine ait olduğu iddia edilen fotoğraflar

Macintosh Classic prototipi 2

Macintosh Classic prototipi 3

Macintosh Classic prototipi 4

Kaynak : https://mashable.com/article/apple-macintosh-classic-prototype-photos/
35
9
7
2
2
Emoji İle Tepki Ver
35
9
7
2
2