Apple, Siri Konuşmalarının Bir Kısmının Kaydedildiğini ve İncelendiğini Doğruladı

25
19
7
3
2
Önce Amazon, sonra Google ve şimdi de Apple. Görünüşe göre dijital asistanı olan her şirket, kullanıcıların akıllı asistan ile olan her türlü etkileşimini kayıt altına alıyor ve bu veriler, gerçek çalışanlar tarafından inceliyor.

Apple’da çalışan ve ismini vermek istemeyen bir çalışan, Guardian’a yaptığı açıklamada Siri’nin faaliyete geçtiği günden bu yana kullanıcıların konuşmalarının bir kısmının kaydedildiğini iddia etti. Bu açıklamalardan sonra Apple, konuşmaların yalnızca bir kısmının Apple kimliği bağlantısından bağımsız olarak kayıt altına alındığını ve incelendiğini doğruladı. Guardian ile iletişime geçen bu gizli şahsa göre konum, iletişim bilgileri ve diğer uygulama verileri kaydediliyordu.

The Guardian'ın kaynağı, kayıtların çoğunun yanlışlıkla yapılan aktivitelerden geldiğini söylüyor. Bu aktivitelerin arasında tıbbi müdahaleler, uyuşturucu anlaşmaları ve cinsel temaslarla ilgili kayıtlar da yakalandı ve Apple tarafından incelendi. Amazon Alexa ve Google Asistan'da olduğu gibi Apple, bu inceleme sürecinin amacının doğruluğu artırmak olduğunu söylüyor. Apple, işçilerin Siri’nin uygun bir şekilde etkileşime girip girmediğine ilişkin olarak ses kliplerini sadece birkaç saniye uzunluğunda inceleyip değerlendirmesi gerektiğini belirtiyor.

apple siri

Siri, dinleme mesafesindeyse gerçek hayattaki insanların günlük konuşma sohbetlerinizi dinleyebilmesi hâlâ biraz endişe verici. Şu anda kayıtlarınızı bu şekilde gözden geçirmekten vazgeçmeninse bir yolu yok.

Apple'ın kullanıcı gizliliğine odaklandığı göz önüne alındığında, kayıtları gözden geçirmeden önce daha fazla anonimleştirmek veya kullanıcılara kayıtlarının nasıl işleneceği konusunda daha fazla bilgi vermesi gerektiği söylenebilir.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/apple-confirms-a-small-portion-of-siri-recordings-get-reviewed-by-contractors
25
19
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
25
19
7
3
2