Araba Çalışırken Tekerleğin İçine Koyulan GoPro'nun Çektiği Görüntüler (Video)

83
17
12
6
5
Warped Perception isimli YouTube kanalı, araba hareket tekerleğin tepkilerini görmek için tekerleğin içine GoPro kamera taktı. Hazırlanan videoda tekerleğin üzerine gelen basınç net bir şekilde görünüyor.

Otomobil hareket halindeyken lastiğin içinin nasıl göründüğünü hiç düşündünüz mü? Genelde üzerinde tonlarca ağırlığı taşıyabilen bu tekerlekler, içlerindeki yüksek hava basıncıyla bunu yapıyorlar. Peki, yolda giderken tekerleklerin içten nasıl reaksiyon gösterdiğini hiç gördünüz mü? 

Bu olayı merak etmiş Warped Perception isimli YouTube kanalı, Mercedes Sedan marka bir aracın tekerleğinin içine küçük ebatlara sahip bir kamera olan GoPro’yu yerleştirdi. Lastiğin sürüs sırasında nasıl göründüğünü merak eden YouTuber, paylaştığı videoyla tekerleğin içeriden nasıl göründüğünü de hepimize gösteriyor. 

Arabaların hareketli aksamlarının büyük bir kısmını görebiliriz. Aksların motorlardan ilettiği güçle hareket etmemizi sağlayan tekerlekler, hava ile dolu olduğundan dolayı yüksek basınçlara rahatlıkla dayanabilir. Tekerlekler bu basınçlara dayanabiliyor olsa da içeriden bakıldığında tekerleğin hangi noktasına basınç geldiğini görebiliriz. İşte Warped Perception’ın videosunda da tam olarak bu basınçları görüyoruz. 

Tekerleğin içini gördüğümüz video:

Yapılan deneyde bir GoPro Hero kamerası, USB kablo ve LED kullanan YouTuber, bu ekipmanları jant üzerine monte ettikten sonra lastiği takıp şişiriyor. Havayı 40 psi’ya kadar çıkaran YouTuber, sonrasında yola çıkıyor. İçerisinde kamera olan tekerleği farklı yol koşullarında da deneyen Warped Perception, aracın tekerleklerinin nasıl tepki verdiğini ölçmek için bazı keskin dönüşler de yapıyor. Peki sizler YouTuber’ın hazırladığı bu test videosunu beğendiniz mi? Sizler de araba tekerleğinin içerisinde neler olduğunu hiç merak etmiş miydiniz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://wonderfulengineering.com/this-youtuber-mounts-a-gopro-camera-inside-a-tire-to-see-how-it-works/
83
17
12
6
5
Emoji İle Tepki Ver
83
17
12
6
5