Bad Boys 3, Bu Yılın En Çok Hasılat Yapan Filmi Olarak Kalabilir

16
8
2
1
1
Will Smith ve Martin Lawrence'ın başrolde yer aldığı 2020 yapımı aksiyon komedi filmi Bad Boys 3, bu yılın en çok hasılat yapan filmi olarak kalabilir. Dünya genelinde 420 milyon doları aşkın hasılat elde eden filmi geçebilecek yalnızca birkaç yapım bulunuyor.

Çin'de bazı sinemaların düşük riskli bölgelerde yeniden açılmasıyla Bad Boys For Life ve Dolittle gibi büyük bütçeli filmlerin gişesi artmaya devam ediyor. Şimdiye kadar 420 milyon dolardan fazla hasılat elde eden Bad Boys serisinin üçüncü filmi, bu yılın en çok hasılat yapan filmi olarak kalacak gibi görünüyor.

Bu yıl içerisinde gösterime girmesi beklenen önemli filmler bulunuyor. Bunlar arasında Chris Nolan'ın Tenet'i ve Niki Caro'nun Mulan'ı gibi yapımlar yer alıyor. Ancak Mulan, ABD'de sinemalarda gösterime girmeyecek ve doğrudan Disney+ üzerinden yayınlanacak. Tenet ise 2 Eylül'de ABD'de "sınırlı" bir kapasitede gösterime girecek.

Bad Boys 3 ABD'de 204 milyon dolar hasılat elde etti:

Bad Boys 3

Yurt dışında da gösterime girecek olan Mulan ve Tenet, ABD'den gelecek çok az bir gişe hasılatının yanı sıra düşük bir ihtimal de olsa dünya çapında 420 milyon dolar gelir elde edebilir. Bu noktada Tenet'in yalnızca Çin'de 100 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Mulan ise ABD'deki kaybı telafi etmek için Disney+ sürümüne güveniyor.

Bu açıdan bakınca ne ABD'de bilet geliri elde edemeyecek olan Mulan ne de sınırlı sayıda salonda gösterilecek olan Tenet'in, Bad Boys 3'ün ABD'deki 204 milyon dolarlık gişe gelirini geçmesi mümkün görünmüyor. Bu sebeple Will Smith'in başrolünde yer aldığı yapım, 2020'nin ilk 8 ayını en çok hasılat yapan ABD filmi olarak geçirebilir.

Önümüzdeki dönemde ise Wonder Woman 1984 (2 Ekim) ve Black Widow (6 Kasım) gibi iddialı yapımlar gösterime girecek. Normal zamanlarda Black Widow'un, mayıs ayında 130 milyon dolarlık bir açılış yapıp 305-355 milyon dolarlık bir yurt içi hasılat elde etmesini bekleyebilirdik. Wonder Woman 1984 ise haziranda 135-165 milyon dolarlık bir açılışın ardından 330 ila 455 milyon dolar arasında bir hasılat elde edebilirdi.

Sonuç olarak Tenet ve Mulan'ın hedeften oldukça uzakta olduğunu varsayarsak şu anda Kuzey Amerika'da 200 milyon dolar hasılat elde edebilecek yalnızca beş adet 2020 sürümü bulunuyor: Wonder Woman 1984, Black Widow, Soul, No Time to Die ve Dune. Bu filmlerin Bad Boys 3'ü geçip geçemeyeceğini ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2020/08/15/movies-box-office-without-tenet-and-mulan-can-wonder-woman-black-widow-dune-james-bond-challenge-will-smith-bad-boys-for-life/#25638f2f1baf
16
8
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
8
2
1
1