Bilim İnsanları 'Dünyanın En Komik Osuruğu'nun Matematiksel Formülünü Buldu

50
11
3
3
2
Bilim insanları, bu zamana kadarki en ilginç araştırmalardan birini yaparak birçok kişinin son derece merak ettiği (!) bir konuyu açıklığa kavuşturdu. Araştırma sırasında 176 adet numuneyi inceleyen bilim insanları, araştırma sonucunda bulgularını matematiksel bir formül içerisine yerleştirerek bilimsel araştırmalarını tamamladı. Araştırmanın konusuysa 'dünyanın en komik osuruğu' oldu.

Bilim insanı dendiği zaman aklınıza devasa laboratuvarlar, son derece tehlikeli kimyasallar ve beyaz laboratuvar önlüklü kimseler geliyorsa az çok yaklaştığınızı söyleyebiliriz. Bilimin ilerlemesi için araştırmalar yapan ve insanların yararına çalışan bu yüksek düşünce gücüne sahip kişiler, birçok alanda farklı araştırmalar yaparak günlük hayatımızı çok daha kolay bir hale getirmiş durumda.

Tıptan fiziğe, biyolojiden kimyaya ve matematiğe birçok farklı alanda farklı buluşlar yapan bilim insanları, bazı zamanlarda hiç beklemediğiniz araştırmalarla da karşınıza gelebiliyor. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıysanız bugünkü buluşun tam olarak bu şekilde olduğunu söyleyebiliriz.

bilim insanı

Bilim insanları, özel bir çalışma sonucunda 'dünyanın en komik osuruğu' ile ilgili bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmanın sonucunda 'dünyanın en komik osuruğu', matematiksel bir formül şeklinde, her gece yatmadan önce bilimsel olarak dünyanın en komik osuruğunu öğrenmek için dua edenlere sunuldu.

Araştırmacılar, 'en komik osuruğu' bulmak için 176 farklı sesi inceledi. Bu sesler ince sesli/kalın sesli, kısa/uzun ve yüksek sesli/alçak sesli gibi farklı özelliklere sahipti. Formülün ise osuruğun yoğunluğu, uzunluğu, toplumsal utanma durumu ve o sırada ortamda bulunan çocuk sayısının osuruğu duyan kişilerin yaş ve cinsiyet çarpımına bölünmesi sonucunda ortaya çıktı.

Erkekler kadınlara göre, çocuklar da yetişkinlere göre osuruğa daha fazla gülüyor

formül

Dr. Helen Pilcher, yönettiği araştırmaya yönelik "En komik osuruk uzun, yüksek sesli ve az çok ıslak bir sesten oluşuyor. Bu da ciddi bir toplumsal utanma duygusunu oluşturuyor" ifadesini kullandı.

Araştırma, erkeklerin kadınlara göre osuruk sesini %5 daha fazla komik bulduğunu da ortaya çıkardı. Bunun yanı sıra çocukların osuruk sesini komik bulması yetişkinlere göre %23 daha fazla oldu. 18 ila 24 yaş arasındaki grubun bu ses karşısında en az eğlenen grup olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/science/scientists-reveal-mathematical-formula-worlds-18972277
50
11
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
50
11
3
3
2