Birbiriyle Çarpışan İki Galaksi İlk Kez Bu Kadar Net Gözlemlendi! (James Webb'den Bir Sanat Eseri Daha)

16
9
3
2
1
James Webb Uzay Teleskobu, bu kez birbiriyle çarpışan iki galaksinin gözlemlenmesini sağladı. Aynı yapı, daha önce Hubble ile de gözlemlenmişti.

Aralık 2021’de uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, uzayın derinliklerini daha önce görmediğimiz netlikte görmemizi başardı. Yaz başından bu yana onlarca gözlemi mümkün kılan teleskop, bugün yeniden göz alıcı bir gözleme imza attı. 

Avrupa Uzay Ajansı tarafından paylaşılan gözlemde James Webb, bu kez birbiriyle çarpışan iki galaksiyi gözlemledi. ‘IC 1623’ olarak tanımlanan bu çarpışan ikili, Dünyamızdan 270 milyon ışık yılı uzakta bulunuyor. 

James Webb Uzay Teleskobu’nun gözünden birbiriyle çarpışan iki galaksi: 

james webb

Yukarıda gördüğümüz iki galaksi, uzunca süredir gök bilimcilerin araştırmalarında ana odak noktalarından birisi olmayı sürdürüyor. İki galaksi, daha önce Hubble Uzay Teleskobu ile şu şekilde görüntülenmişti: 

hubble

NASA tarafından paylaşılan detaylara göre bu iki galaksinin birbiriyle çarpışması, Samanyolu Galaksisi’nde bulunan tüm yıldızların sayısından 20 kat daha fazla yıldızın oluşmasına yol açıyor. Yeni gözlem, bilim insanlarının bu yapı hakkındaki ve yıldızların nasıl oluştuğuna dair araştırmalarına yeni bilgiler sunabilir. 

16
9
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
9
3
2
1