11
2
0
0
0

Bugün uzun zamandır beklediğiniz sağlamlık testi videolarımıza bir yenisini ekleyerek sahte bir iPhone’u ölçüp tarttık. Şu anda iPhone’ların en güçlü özelliklere sahip üyesi olan iPhone 12 Pro Max’i yine kendi inovatif yöntemlerimizle teste tâbi tuttuk. Öncesinde telefonumuzu bir de orijinal bir  iPhone 12 Pro Max’le karşılaştırıp farklarını inceledik.

Yine hayal kırıklığına uğratan, ucuz fiyatlı bir çakma ürünün fiziksel olarak ne kadar sağlam olduğunu görebilmek için yürüttüğümüz testin sonu için anlatması zor bir final hazırladık. Kısacası sahte iPhone 12 Pro Max’imizin üzerine araba attık. Bir şey ifade etmedi mi? O zaman sizleri videoya alalım.

1700 TL’lik iPhone’u üretildiğine pişman ettik

çakma iphone 12 sağlamlık testi

Uzun aranın ardından yaptığımız ilk sağlamlık testine Apple’ın şu anki en üst düzey telefonu  iPhone 12 Pro Max’in çakmasını dahil ettik. Bir de telefonun orijinalini de yanına koyup incelemeye başladık. 1700 TL fiyatla satılan sahte telefonda gözümüze çarpan ilk şey, orijinalinden 2 kat daha büyük olan kutusu oldu. Kutuyu açtığımızda ise ilk karşılaştığımız şey, balonlu naylon ambalajla sarılmış bir telefondu. Apple’ın vermediği ekstra kulaklıkları görünce de oldukça sevindik.

Görünüş açısından iyi bir replika denebilse de tabii ki sahte ve orijinal cihazların arasında dağlar kadar fark vardı. Kamera, arayüz, çözünürlük ve hız başta olmak üzere birçok bağlamda telefonların performans farkını inceledik. Sıra sağlamlık testine geldiğinde yine bahçemizde sahte telefonumuzu biraz hırpaladık. Ancak kendisi, başına geleceklerden zerre haberdar değildi.

Çakma iPhone 12 Pro Max’i testin final aşaması için bir geri dönüştürme merkezine götürdük. Telefonumuzu yere sabitledik. Ters bir arabayı da tavanı aşağı gelecek şekilde, bir iş makinesi yardımıyla telefonun üzerine attık. Sonuçları görmek için videomuza göz atabilirsiniz. Bu işlem, sağlamlık testlerinde gittiğimiz en uçuk yer oldu. Peki bunun üstü yapılır mı? Sizce bir sonraki testte hangi telefona, daha uçuk ne yapılır? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

11
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
0
0
0