Cardi B ile Will Smith’in Birleştiği Yeni Deepfake Videosu Viral Oldu

22
15
7
3
1
Yeni bir deepfake videosunda, Cardi B ile Will Smith bir araya getirildi. Her iki ünlü de ortaya çıkan video ile oldukça eğlendi.

Deepfake, kontrol edilememesi durumunda çok büyük bir tehdit arz edebiliyor. Toplumda önemli kişiler, sahte görüntüler ile taklit edilebilir ve sahte içerikler, toplumsal sıkıntılara sebep olabilir.

Bahse konu video, YouTube’a Myster Giraffe adlı bir deepfake üreticisi tarafından yüklendi. Videoda, Smith’in yüzü Belcalis Almanzar(Cardi B)’ın yüzüne oturtulmuş durumda. Görüntülerin orijinali ise 2017 yılındaki bir The Tonight Show Starring Jimmy Fallon’dan alınma.

İlk olarak deepfake forumlarında ortaya çıkan video, popüler hale geldi ve en nihayetinde Will Smith ve Cardi B’ye kadar ulaştı.

Smith, Instagram’da paylaştığı videoyu “çok iyi” olarak nitelendirdi ve 33 milyon takipçisine gösterdi.

Cardi B de videoyu çeşitli platformlardan paylaştı. Cardi B, şaka olsun diye “Biyotin içtiğim o sefer” yazdı.

Deepfakeler, bir kişinin yüzünü başka birinin bedenine yerleştirmek için dijital haritalama ve yapay zeka kullanıyor. 2017 yılında çıkan bu sistem, gün geçtikçe daha kolay kullanılabilir hale geliyor ve daha başarılı sonuçlar veriyor. Uzmanlar, deepfakelerin ayrıştırılması için sistemler geliştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Deepfake tekniği, eğitim ve reklam amacıyla da kullanılabiliyor.

Kaynak : https://www.dailydot.com/upstream/will-smith-cardi-b-deepfake/
22
15
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
22
15
7
3
1