Türkiye'de de Sevilen Markalardan Dacia, Logosunu Değiştirdi: İşte Yeni Logo

38
10
7
5
1
Özellikle uygun fiyatlı modelleri nedeniyle Türkiye'de de fazlasıyla popüler bir otomobil modeli olan Dacia, logosunu ve görsel kimliğini değiştiriyor. Şirketin yeni logosu, daha modern ve keskin çizgiler sunuyor.

Türkiye'deki en popüler otomobil markalarından biri olan Dacia, otomotiv sektörünü adeta ele geçiren 'yeniden markalaşma' akımına katıldı ve bu kapsamda logosunu ve kurumsal kimliğini yeniledi. Dacia'ya göre yeni logo, markanın 'sadelik, orijinallik ve sağlamlık değerlerini' yansıtmaya devam ediyor.

Dacia CEO’su Denis Le Vot, şirketin otomotiv endüstrisindeki temel gereklilikleri sürekli olarak yeniden tanımlayan bir marka olduğunu ifade ederken; "Hem erişilebilir hem de cazip olmayı başarabiliyoruz. Pazardaki konumumuz başladığımız ilk günden bu yana kendimize özgü olurken, gelecek yıllarda büyümeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

dacia yeni logo

Dacia'ya göre markanın yeni logosu, yazı stili ve renkleri ile oluşturduğu yeni görsel kimlik, logo ile daima var olan bir sağlamlık ve denge hissini uyandırırken; logoda Dacia'nın D ve C harfleri birbirlerinin ters görüntüleri olacak şekilde bulunuyor ve markanın kompakt ve zeki ruhunu ön plana çıkarıyor.

Dacia, yeni logosu ve görsel kimliği ile ilgili şu açıklamada bulundu:

"Haki yeşili, markanın doğaya olan yakınlığını öne çıkarırken, müşterileri için güçlü bir referans noktasını ve ikonik Duster gibi Dacia modellerinin kendilerini gösterdiği bir araziyi çağrıştırıyor.

Yardımcı renkler ise skalayı tamamlıyor;

  • Daha fazla toprak rengi: koyu haki, terakota, kum rengi
  • Diğer iki ara renk: parlak turuncu ve yeşil ile daha "teknolojik" bir his

Markanın özü ayrıca özgürlük, güç toplama ve özüne dönme ihtiyacını simgeleyen yeni ikonografisiyle de vurgulanıyor. Bu temel ihtiyaçlar çoğu insan tarafından hissedilirken, gerçekten önemli olan şeylere odaklanmaya yöneltiyor."

Dacia tarafından yapılan açıklamalara göre markanın yeni görsel kimliği, Haziran 2021 itibarıyla özel siteler, reklamlar ve broşürler aracılığı ile yaygınlaşmaya başlayacak. Dacia satış noktaları ise 2022 başı itibarıyla yeni marka kimliğine geçiş yapacak. Yeni logo, Dacia modellerinde ise ilk kez 2022'nin ikinci yarısı itibarıyla kullanılacak.

38
10
7
5
1
Emoji İle Tepki Ver
38
10
7
5
1