Disney, Apple TV+ ile Olan Rekabetten Geri Kalmamak İçin Hulu'yu Satın Aldı

25
11
7
3
1
Apple TV+'ın da yarışı kızıştırmasıyla birlikte Disney, rekabetten geri kalmamak için Hulu'yu satın aldı.

Disney, Hulu’daki çeşitli medya şirketleriyle yıllar boyu ortaklık yaptıktan sonra Hulu’yu tamamen bünyesine kattı. 21st Century Fox’un hisselerinin %60’ını satın almasından sonra Disney, Comcast ile Hulu’yu tamamen bünyesine katacak bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Disney CEO’su Bob Iger verdiği bir demeçte, “Hulu’yu tamamen tüketiciye dair olan programımıza entegre ediyoruz ve The Walt Disney şirketinin kalitesiyle birlikte bu platforma tüketicilerin heyecanlanacağı yenilikler getirmek istiyoruz” dedi.

Disney, geçtiğimiz ay video platformu Disney+’ı tanıtmıştı. Şirketin hem Hulu’yu hem de Disney+’ı aynı anda nasıl idare edeceği merak konusu. Hulu’yu dünya çapına yaymak, şirketin eğlence piyasasından daha fazla gelir elde etmesini sağlayabilir.

(Hulu'nun en büyük satış stratejisinin spor programları olması bekleniyor.)

Popülerliğine rağmen Hulu, geçtiğimiz birkaç yıldı para kaybediyor. Şirket 2018 yılında 1,5 milyar dolar kaybetmişti, ondan önceki yılda 920 milyon dolarlık bir kayıp söz konusuydu. Disney, şu an toplam abone sayısı 26,8 milyon olan Hulu’nun abonelerinin 2024 yılına kadar 60 milyonu bulmasını hedefliyor.

Hulu bu sayılara ulaşmak için büyük bir çaba sarf etmek zorunda zira Apple TV+ bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Hatta AT&T, Facebook, DC Universe, Time Warner ve Amazon da kendi platformları üzerinde çalışıyor.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/625304/disney-takes-over-hulu-as-apple-tv-competition-builds/
25
11
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
25
11
7
3
1