Yılın Otomobili Finalistleri Açıklandı: İşte Birbirinden Yakışıklı 'Şampiyon' Adayları...

35
5
4
3
0
Yılın Otomobili 2023 finalistleri belli oldu. 7 modeli finale taşıyan jüri üyeleri, nihai kararlarını Ocak 2023'te açıklayacaklar.

Avrupa'nın dört bir yanından 60'tan fazla deneyimli otomobil gazetecisinin bir araya gelip jüri oluşturduğu, "Car of the Year" (Yılın Otomobili) etkinliklerinde 2023 yılı için finalistler belli oldu. 

Jüri üyeleri, bu yıl 27 otomobili inceleme altına aldılar. Yapılan incelemelerle aday sayısı 7'ye kadar düştü. Böylelikle finalistler de ortaya çıkmış oldu. Adayların sahip olduğu ortak özellik ise dikkatlerden kaçmadı. 2023'ün otomobili olmaya aday modellerin hepsinin de ya tam elektrikli ya da hibrit versiyonu vardı. Yani bir şekilde elektrik teknolojisine bulaşan modellerdi.

Yılın Otomobili 2023 adayları şöyle:

Yılın Otomobili 2023 Adayları

Jeep Avenger

Kia Niro

Nissan Ariya

Peugeot 408

Renault Austral

Subaru Solterra/Toyota bZ4X

Volkswagen ID. Buzz

Jeep Avenger 

Jeep Avenger

Tamamen elektrikli yapıda olan Jeep Avenger, markanın çiçeği burnunda modelleri arasında yer alıyor. Rakiplerine baktığımızda; Jeep Avenger'ın güçlü bir model olduğunu belirtebiliriz.

Jeep Avenger ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Kia Niro

Kia Niro

Güney Koreli otomobil şirketi Kia'nın geçtiğimiz yıl duyurduğu Niro, yeni nesil teknolojileri ve elektrik motoruyla dikkat çekiyor.

Kia Niro ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Nissan Ariya

Nissan Ariye

Yaklaşık 500 kilometre menzil değerine sahip olan Nissan Ariya, dikkat çeken tasarımıyla da göz dolduruyor. Kazanır mı bilinmez ancak bu otomobil ilerleyen yıllarda büyük ilgi görebilir.

Nissan Ariya ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Peugeot 408

Peugeot 408

Yılın Otomobili 2023'ün en yakışıklı finalistlerinden bir tanesi de Peugeot 408. 2023'ün ilk aylarında satışa çıkacak otomobil, pek çok ülkede daha şimdiden heyecanı artırmış durumda.

Peugeot 408 ile ilgili tüm detayları anlattığımız içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Renault Austral

Renult Austral

Renault'un yeni nesil SUV modelleri arasında yer alan Austral, Peugeot 3008 rakibi olarak karşımıza çıkan model, en çok da iç tasarımındaki detaylar ile dikkat çekiyor.

Renault Austral ile ilgili daha fazla fotoğraf ve detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Subaru Solterra/Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Toyota ile Subaru stratejik ortak ve birlikte yaptıkları çalışmalar var. İşe Toyota'nın bZ4X modeli ile Subaru'nun Solterra'sı da yapılan ortak çalışmanın bir sonucu. İki şirket, elektrikli yapıdaki SUV modelini farklı farklı isimlerle satıyorlar. Yarışmanın en güçlü adaylarından birisinin Toyota bZ4X olduğunu düşünüyoruz.

Toyota bZ4X'in özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz

ID. Buzz, gerçekten de dikkat çeken bir model. Hem büyük aileler hem tatilciler hem de köfteciler için uygun olan minibüs, tüketicilerin uzun zamandır ilgisini çekiyor.

ID. Buzz ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

35
5
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
35
5
4
3
0