Kilogramı 35 Bin TL Olan Dünyanın En Pahalı Çikolatası Üretildi

44
16
12
7
2
ITC firması, dünyanın en pahallı çikolatasını üretti. 15 gramlık 15 trüfün yer alacağı 8100 TL değerindeki kutularda satılacak çikolatanın bir kilosunun fiyatı 35 bin TL olacak.

Dünyaca ünlü ITC firması Fabelle Exquisite Chocolates çikolata markası ile tarihi geçti. Firma, Fabelle Exquisite Chocolates markası altında dünyanın en pahallı çikolatalarını satacak. Fabelle Trinity Truffles Extraordinaire olarak isimlendirilen çikolatalar, Michelin yıldızlı Şef Philippe Conticini ile birlikte geliştirildi. 

Fabelle Trinity Truffles Extraordinaire çikolatalar, dünyanın en pahalı çikolataları olarak Guinness Rekorlar kitabına da girdi. Fabelle marka çikolatalar 2012’de rekorlar kitabına giren Le Madeline au Truffle çikolatalarını geride bırakmış oldu. Le Madeline au Truffle çikolatalarının bir trüfü, 250 dolara satılıyordu.

dünyanın en pahallı çikolatası

ITC Fabelle Trinity Truffles Extraordinaire çikolatalarının üç değişik çeşidi var. Çeşitlerden biri, Tahiti vanilya fasulyesi ile aşılanmış kızarmış hindistan cevizi ganache içeriyor. İkinci çeşit, Gana bitter çikolata ve Jamaika Blue Mountain kahvenin bir karışımı. Son seçenek ise St Dominique bitter çikolatası içeriyor. 

Dünyanın en pahallı çikolatası olan Fabelle Trinity Truffles Extraordinaire, her biri 15 gram olan 15 trüfün bulunduğu el yapımı ahşap kutularda satılacak. Çikolataların 15 trüf olan bir kutusu vergilerle beraber 8100 TL'ye satılacak. 

ITC şirketi, lüks çikolata markası olan Fabelle’yi 2016 yılında kurdu. ITC, Fabelle markası ile lüks otellerin butik mağazalarında bu pahalı çikolataları satıyor. 

Kaynak : businesstoday.in/latest/trends/itc--launches-world-most-expensive-chocolate-priced-at-rs-43-lakh-per-kg/story/386247.html
44
16
12
7
2
Emoji İle Tepki Ver
44
16
12
7
2