Elon Musk, Bir Türlü Üretimine Başlanamayan Cybertruck'ı Ne Zaman Yollarda Göreceğimizi Açıkladı

8
5
4
1
0
Elon Musk, Tesla'nın arap saçına dönen pick-up modeli Cybertruck'la ilgili açıklamalarda bulundu. Musk'a göre Cybertruck, 2023'ün ortasında sahiplerine ulaşacak.

ABD'li otomobil şirketi Tesla, uzun zamandır elektrikli bir pick-up olarak karşımıza çıkacak Cybertruck üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İlk kez 2019 yılında tanıtılan pick-up, o yıllarda yapılan açıklamalara göre 2021 yılında piyasaya sürülecekti. Ancak şirket, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklama ile teslimatların 2022'de yapılacağını belirtmişti. Ne yazık ki bu da gerçekleşmedi ve Cybertruck, bir kez daha gecikmeye uğradı.

Tesla CEO'su Elon Musk, Cybertruck teslimatları ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Daha önceki açıklamalarında 2023'ü işaret ederek "Umarım gelecek yıl." diyen Elon Musk, ikinci çeyrek mali durum rapor açıklaması sırasında ise "2023'ün ortasında" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Cybertruck ile Haziran 2023'te tanışacağımız anlamına geliyor.

Cybertruck, bir görünüp bir kayboluyor

Tesla Cybertruck

Cybertruck, Tesla tarihinin en arap saçına dönen modellerinden bir tanesi. Zira bu pick-up, duyurulduğu günlerde ön siparişe de açılmış, müşterilerden ödeme bile almıştı. Ancak sonraki süreçte işler sarpa sardı. Muhtemelen COVID-19 kaynaklı tedarik sorunları, şirketin planlarını sekteye uğrattı. Hal böyle olunca da Tesla, Cybertruck'ın siparişlerini durdurdu. Ayrıca bu pick-up, Tesla'nın internet sitesinden de kaldırıldı.

Tesla'nın pick-up modeli gecikmelere uğramış olsa da şirket, bu araçla ilgili çalışmaların devam ettiğini göstermek için hayli çaba gösterdi. Cybertruck'ı kimi zaman Elon Musk tarafından kullanılırken, kimi zamansa fabrikadaki çalışmalar devam ederken gördük. İşte o dönemlerde gündem olan gelişmelerden bazıları:

Elon Musk'ın Cybertruck ile gezintiye çıktığı bir video:

Elon Musk'ın ilk kez gecikmeden söz ettiği açıklama:

Cybertruck'ın ertelendiğini duyuran ilk açıklama:

Cybertruck'ın tüm bilgileri, Tesla'nın internet sitesinden kaldırıldı:

Cybertruck, ertelenme gölgesinde yeni tasarımıyla açığa çıktı:

Tesla fabrikasındaki bir drone, Tesla Cybertruck'ı görüntüledi:

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/7/20/23272045/tesla-cybertruck-delivery-middle-next-year-q2-earnings
8
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
5
4
1
0