Twitter, Markaları Defalarca Rezil Eden Özelliği Kaldırdı: iPhone-Android Ayrımcılığı Bitti

53
14
11
3
0
Elon Musk, geçtiğimiz günlerde kullanıcıların Tweet'leri hangi cihazdan paylaştığını görebildiğimiz ibarenin kaldırılacağını açıklamıştı. Bu ibare, kaldırılmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerdeyse Elon Musk, ülkemizde bant genişliği daraltma uygulamasına ek olarak dünyanın pek çok yerinde Twitter’da yavaşlık olduğunu ve bunun 1000’den fazla kötü RPC nedeniyle olduğunu belirtmişti. Konu üzerinde çalıştıklarını belirten Elon Musk, bazı 'gereksiz' özelliklerin de kaldırılacağını açıkladı.

Musk, açıklamasında Tweet'lerin altında kullanıcıların hangi cihazdan paylaşım yaptıklarını belirten bilgi kutusunun da kaldırılacağını açıklamıştı. Yeni uygulama, yavaş yavaş hayata girmeye başladı.

Kullanıcıların hangi cihazda tweet attığı artık bilinmeyecek:

twitter

Kullanıcıların Tweet'leri hangi cihazdan paylaştığını gösteren bilgi kutusu, Twitter'dan kaldırılmaya başladı. Özellik, şimdilik yalnızca platformun tarayıcı sürümünde kaldırıldı. Mobil sürümlerindeyse bilgi kutucuğu halen varlığını koruyor:

twitter

Elon Musk ne demişti?

"Her Tweet'in altına bir Tweet'in hangi cihaza yazıldığını (ekran alanı ve hesaplama kaybı) eklemeyi bırakacağız. Kelimenin tam anlamıyla kimse bunu neden yaptığımızı bile bilmiyor…"

Musk, açıklamasında Twitter'ın gereğinden fazla kaynak harcadığını belirtmiş, bu özelliğin de gereksiz kaynak harcayan özelliklerden biri olduğunu belirtmişti.

53
14
11
3
0
Emoji İle Tepki Ver
53
14
11
3
0