Elon Musk, Yine Büyük Tepkilere Yol Açan Bir Tweet Attı

59
7
4
2
1
Elon Musk, bir kez daha Twitter gündeminde kendisine yer bulmayı başardı. Musk, önce bir oyun karakterinin 2 boyutlu çizimini paylaştı. Takipçilerinin görselin kime ait olduğunu öğrenmelerini üzerine Musk, takipçilerini daha da kızdıracak bir açıklamada bulundu. Gelen tepkilerin üzerine tweetleri silen Musk, hesabını önce kapattı ardından da ismini değiştirerek yeniden aktif etti.

Tesla ve SpaceX ile yakından tanıdığımız bir isim haline gelen milyarder Elon Musk, bir kez daha attığı bir Tweet ile gündeme geldi. Daha önceden de Twitter üzerinden yaptığı açıklama ve paylaşımlarla gündem olmayı başaran Musk, bu kez Valve'ın Steam oyun platformunda 133 TL'ye satılan NieR:Automata isimli bir oyunun karakteriyle ilgili bir görsel paylaştı. Buraya kadar her şey olağandı Elon Musk'ın bir oyun karakterine hayran olması gayet normaldi. Ancak sorun şuydu ki bu görselin orijinali bir oyun tasarımcısı olan Meli Magali tarfından yapılmıştı ve tasarımcının bu paylaşımdan haberi yoktu. İşte Elon Musk'ın o tweeti;

Musk'ın takipçileri bu görselin kime ait olduğunu öğrenmek istemişlerdi. Elon Musk, bu görselin kime ait olduğunu gösteren ek bir tweet atmak yerine; ilgili sanatçının kim olduğunu bulmanın sadece saniyeler aldığını söyleyerek, insanların bu duruma bir son vermeleri gerektiğini söyledi. Bunun üzerine tepkiler daha da yükseldi ve Elon Musk bu görsel paylaşımını sildi.

Konunun muhatapı olan Meli Magali ise konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Çizimin kendisine ait olduğunu belirtmediği için Elon Musk'a sitem eden Magali, olayla ilgili olarak kendisine bilgilendirmede bulunan herkese teşekkürlerini sundu. İşte Magali'nin o paylaşımı;

Yaşanan tüm bu olayların devamında ise ilginç gelişmeler yaşanmaya devam etti. Olayın ardından Elon Musk'ın hesabı kısa bir süreliğine ortadan kayboldu. Ardından hesap, Daddy DotCom ismiyle yeni açıldı. Önceki gibi @elonmusk kullanıcı ismini kullanmaya devam eden Musk, profil ismini değiştirdi. 27 milyon takipçisi olan hesap hala aktif durumda.

Kaynak : https://kotaku.com/elon-musk-doesnt-learn-posts-uncredited-artwork-delet-1835562881
59
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
59
7
4
2
1