Elon Musk Bile Kanye West'e Dayanamadı: 2 Hafta Geçmeden Yine Banlandı!

38
6
3
1
1
20 Kasım'da Kanye West'in Twitter hesabındaki banını açan Elon Musk, West'i yeniden banladı. İkili arasında bir gerginlik yaşandığı tahmin ediliyor.

Daha önce Twitter’da yaptığı paylaşımları nedeniyle hesabı erişime kapatılan Kanye West, Elon Musk sayesinde tekrar platforma dönmüştü. “İfade özgürlüğü” kapsamında Twitter’daki yasağı kaldırılan West’in hesabı, bugün Musk tarafından yeniden banlandı.

Ünlü rapçi Twitter hesabı, bu kez Twitter’dan tamamen kaldırıldı. Kanye’nin banını açan Musk, hesabın neden yeniden kapatıldığını ise şu şekilde açıkladı:

“Elimden geleni yaptım”

“Elimden geleni yaptım. Buna rağmen (Kanye) yeniden şiddete teşvik kuralımızı çiğnedi. Hesap askıya alınacak.”

Kanye West’in banlanmadan önceki son paylaşımıysa buydu:

kanye west

Kanye West, hesabı banlanmadan hemen önce Elon Musk’a gönderme yaptığı bir Tweet paylaştı. “Bunun son Tweet’im olduğunu hatırlayalım.” yorumuna yer veren West, Tweet’te Elon Musk’ın geçtiğimiz yıl paylaşılan, kafasına su sıkılan bir fotoğrafa yer verdi.

Musk, Kanye West'in bu paylaşımına "Sorun değil." yanıtını vermişti.

Fakat asıl sebep muhtemelen Elon Musk'a yaptığı gönderme değildi:

kanye west

Kanye West'in asıl banlanma nedeni, yukarıdaki paylaşımları ve Elon Musk ile konuşmasıydı. West, yukarıdaki son Tweet'inden önce Twitter hesabından Naziler ile ilişkilendirilen svastika ve Davud'un yıldızını bir araya getirdiği fotoğraf paylaşmıştı. Bu fotoğrafın ardından Musk, West ile iletişime geçti.

Elon Musk, West'e yazdığı mesajda "Üzgünüm ama çok ileri gittin. Bu sevgi değil." ifadelerine yer verirken, West'in buna cevabı ise "Seni kim yargıç yaptı?" oldu. West, bunun ardından Elon Musk'ın kafasına su sıkılan yukarıdaki fotoğrafı paylaştı.

Yani uzun süredir birbiriyle iyi geçinen ve partilerde doyasıya eğlenen Kanye West ve Elon Musk, an itibarıyla yollarını ayırmış gibi duruyor.

Kaynak : https://www.reuters.com/technology/musk-says-twitter-will-suspend-kanye-wests-account-2022-12-02/?taid=63898fba239b0200013bb051&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter
38
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
38
6
3
1
1