Elon Musk: Starship, Uzayda Atık Toplayabilecek

46
4
3
0
0
SpaceX CEO'su Elon Musk, Starship'in uzaydaki atıkları deposuna toplayabileceğini açıkladı.

SpaceX CEO’su Elon Musk, şirketin Starship adlı uzay aracının, hareket eden kapısıyla uzayda enkaz toplayabileceğini söyledi. Musk, Twitter hesabında şu sözlere yer verdi: “Starship’i uzayda uçurabiliriz ve kaportadaki hareketli kapı sayesinde enkaz toplayabiliriz.”

SpaceX’in roket sistemine dair kullama kılavuzunda yer alan bilgilere göre uzay aracındaki kapı belli bir yörüngeye ulaşınca açılabilir, uzay aracını fırlatabilir ve Starship Dünya’ya dönmeden önce kapanabilir. Musk, bu durumu, kendisine SpaceX’in uzaydaki atıkları toplamak için herhangi bir fikri olup olmadığını soran bir Twitter kullanıcısına cevap vermek suretiyle açıkladı.

Daha önce de benzer bir açıklama gelmişti:

SpaceX yöneticisi Gwynne Shotwell, daha önce Starship’in Dünya yörüngesine bırakılan atıkları Dünya’ya dönene kargo bölümünde depolayabileceğini söylemişti. Shotwell, Ekim ayında Time dergisine verdiği çevrim içi röportajda "Kolay olmayacak ama Starship’in bunu yapabilme imkanı olduğuna inanıyorum.” demişti.

Ölü uydular ve ayrık roket parçaları dahil olmak üzere uzayda uçan atıklar gittikçe artmakta ve bu, Dünya yörüngesinde çarpışma riski yaratmakta. Havacılık uzmanları Mart ayında, 1,657 Starlink uydusuyla SpaceX’in Dünya’nın alt yörüngesini etkili bir şekilde ele geçirdiğini ifade etti. Bu sayı daha da artacak; zira SpaceX, 2027 yılının ortasında 42,000 uydu ile bir mega takımyıldızı oluşturmayı planlıyor.

Kaynak : https://www.yahoo.com/news/elon-musk-says-spacexs-starship-094345390.html
46
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
46
4
3
0
0