Elon Musk’tan SEC’e Atar: Tweet Atmamı Asla Engelleyemezsiniz

21
7
6
1
0
Elon Musk ile SEC arasındaki gerginlik gittikçe büyüyor. SEC’in, Musk’ı anlaşmayı bozduğu gerekçesiyle mahkemeye çıkartması üzerine ünlü girişimci açtı ağzını yumdu gözünü.

Elon Musk ile SEC uzun süredir gerilim yaşıyor. Daha önce attığı tweetler yüzünden ceza alan Musk’ın atacağı tweetler de avukatlara danışılarak ve SEC kontrolünde atılacaktı. SEC ile Musk arasındaki anlaşma böyleydi.

SEC, Musk’ın bu kuralı ihlal ettiği gerekçesiyle federal mahkemeye başvurdu. Elon Musk, tweetleri üzerindeki kontrolün “anayasaya aykırı derecede güç kontrolü” oluşturduğunu söylüyor.

Musk, son olarak Tesla’nın üretim sayısı ile ilgili bir gönderide bulunmuş, SEC o gönderinin yanlış bilgi verdiğini ve anlaşmayı bozduğunu iddia etmişti.

Musk’ın avukatları, Musk’ın attığı tweetin kutlama amacı içerdiğini ve bilgilerin zaten halka açık olduğunu ve SEC raporlarında yer aldığını söyledi. Musk, anlaşmaya uymak için gösterdiği çabanın bir göstergesi olarak, Tesla’yla ilgili tweetlerinin sayısını yarıya düşürmesini gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda bir röportajda kendisine Tesla’nın, hisse senedi değerlerini etkileyebilecek tweetleri nasıl belirlediği sorulan Musk, “Eh, sanırım bazı hatalar yapabiliriz” cevabını vermişti. Musk’ın avukatları, bu denli ağır kontrolün müvekkillerinin anayasal haklarını çiğnediğini savunuyor. Avukatlara göre SEC’in anlaşmayı uygulama şekli Musk’ın Tesla hakkında konuşmasını genel olarak yasaklıyor. Avukatlar, Musk’ın böyle bir şeyi kabul etmediğini ve asla da etmeyeceğini söylüyor.

Kaynak : https://gizmodo.com/elon-musk-to-sec-you-cant-make-me-never-tweet-1833227990
21
7
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
7
6
1
0