Elon Musk'ın 'Asıl Planı' Ortaya Çıktı: Twitter'ı Tamamen Ücretli Yapmayı Düşünmüş

30
6
3
0
0
The Verge tarafından aktarılan detaylara göre Elon Musk, Twitter'ı tamamen ücretli yapmak istemiş, hatta bunun için çeşitli toplantılar düzenlemiş. Üstelik olası bir ücretli sistem hakkında da bazı detaylar da mevcut.

28 Ekim’de Twitter’ı resmen satın alan Elon Musk, ilk büyük değişikliğini mavi tiki ücretli hale getirerek yapacaktı. Uygulama, bu hafta başında bazı ülkelerdeki Twitter Blue kullanıcıları için aktifleştirilirken çok kısa bir süre sonra geri çekilmiş, ABD’deki ara seçimleri bekleme kararı alınmıştı.

Binlerce çalışanın işten çıkarıldığı platform, bugünse çarpıcı bir bilgiyle gündeme geldi. The Verge’te bir makale paylaşan Casey Newton, Musk’ın sadece mavi tiki değil, tüm platformu ücretli yapmayı düşündüğünü açıkladı.

Elon Musk işi ciddiye bindirirse Twitter, yakında tamamen ücretli olabilir:

twitter

Newton’ın ismini paylaşmadığı kaynaklardan edindiği bilgilere göre Musk, Twitter'ı tamamen ücretli yapma fikrini danışmanı David Sacks ile görüştü. Yakın zamanda gerçekleşen bu toplantılarda yapılan görüşmelerden bir sonuç elde edilip edinmediği ise henüz bilinmiyor. Fakat sistemin nasıl çalışabileceğine dair bazı bilgiler mevcut.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre ücretli Twitter için düşünülen planlardan biri, her kullanıcıya aylık sınırlı süreyle ücretsiz kullanım hakkı tanımaktan geçiyor. Böylelikle kullanıcılar, sınırlı ücretsiz sürelerini kullandıktan sonra Twitter’da dolaşmak için para ödemek zorunda kalacaklar.

Bu plan dışındaki diğer planlar hakkında bilgi paylaşılmazken, Elon Musk yönetimi altındaki Twitter da günden güne daha fazla eleştiri topluyor. Fakat platform konusundaki bu belirsizlik, çalışma ortamına da yansımış gibi.

Twitter, ikiye ayrılmış durumda:

Bir çalışanın Newton’la paylaştıklarına göre Twitter, şu anda iki grup halinde çalışıyor: Musk’ın projelerinde çalışanlar ve diğerleri. Üstelik çalışana göre Musk’ın projelerine kafa yoran çalışanlar, günde 20 saate yakın mesai yapıyorlar. Fakat diğer çalışanların durumu ise çalışanın ağzından şu şekilde devam ediyor:

“Şirketin çoğunluğu öylece oturuyor. Komuta zinciri yok, öncelik yok, organizasyon şeması yok ve çoğu durumda yöneticinizin veya ekibinizin kim olduğu hakkında hiçbir fikriniz yok.”

Elon Musk yönetimindeki Twitter’ın nereye varacağını ancak bekleyerek görebileceğiz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/11/7/23446262/elon-musk-twitter-paywall-possible
30
6
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
6
3
0
0