Steam Yaz İndirimlerinde Kaçırmamanız Gereken 16 Multiplayer Korku Oyunu

237
52
31
12
11
Steam Yaz İndirimlerinde Kaçırmamanız Gereken 16 Multiplayer Korku Oyunu
Arkadaşlarınızla birlikte korku dolu bir oyun gecesi geçirmek istiyorsanız ve hangi oyuna başlayacağına karar veremiyorsanız, sizler için klasikleri de dahil ettiğimiz bir multiplayer oyun listesi hazırladık. Steam Yaz İndirimleri'nde bu oyunları es geçmemenizi öneririz.

Eskiden Dead Realm diye şahane bir oyun vardı, hatırlar mısınız? Basit bir saklambaç oyunu gibi görünen Dead Realm’da bir kişi ebe olurdu ancak bu ebenin görüntüsü ve sizi yakaladığı anda çıkardığı sesler, hayatınızdaki en ürkütücü saklambaç oyununu oynamınıza olanak sağlardı.

Ne yazık ki Dead Realm yaklaşık üç sene önce oyuncu sayısının azlığından dolayı tüm sunucularını kapatma kararı aldığını açıklamıştı ve korku temalı oyun severlerin hepsi Dead Realm benzeri multiplayer oyun arayışına girdi. Biz de en az Dead Realm kadar ürkütücü, oynarken korkudan zıplamanızı sağlayacak bazı oyunlara daha yakından bakmak istedik. Listede indirimli oyunların dışında ücretsiz multiplayer korku oyunları da bulunuyor. Hangisini seçip arkadaşlarınızla oynayacağınız artık size kalmış.

Multiplayer korku oyunu tavsiyeleri:

Oyun Normal Fiyatı İndirimli Fiyatı
Deceit Ücretsiz -
The Quarry 429 TL 141,57 TL
The Dark Pictures Anthology: Little Hope 479 TL 239,50 TL
Unfortunate Spaceman Ücretsiz -
Left 4 Dead 2 105 TL 10,50 TL
Back 4 Blood 249 TL 49,80 TL
Escape the Backrooms 18,50 TL 14,80 TL
Phasmophobia 139 TL 111,20 TL
Demonologist 149 TL 104,30 TL
Labyrinthine 18,50 TL 11,10 TL
Pacify 10,50 TL 7,35 TL
The Forest 32 TL 25,60 TL
7 Days To Die 39 TL 9,36 TL
Secret Neighbor: Hello Neighbor Multiplayer 190 TL 47,50 TL
Dead By Daylight 169 TL 67,60 TL
Friday the 13th: The Game 54 TL -

Among Us'ın bir akıl hastanesinde geçen versiyonu: Deceit

  • Çıkış tarihi: 3 Mart 2017
  • Geliştirici: Baseline
  • Fiyat: Ücretsiz

Arkadaşlarımızı eğlenceli yollarla kandırmamızı sağlayan, kurnazlık yaparak kazanabildiğimiz ilk oyun vampir köylüydü. Daha sonra bu tür oyunları internet üzerinden oynamamıza olanak sağlayan Among Us tarzında oyunlar çıkmaya başladı. 2017 yılında çıkan Deceit de tam olarak bu tür oyunların korku versiyonu

Oyunda toplam 6 kişi eski bir deliler hastanesinin bodrum katına bırakılıyor ve nihai amaç çıkış kapısını bulmak. Amaç basit gözükse de bir anda ışıklar sönüyor ve oyunculardan ikisi, bir anda hastalıklı canavara dönüşüyor. Canavara dönüşen oyuncuların amacı kimliklerini gizlemek ve ışıklar her söndüğünde olabildiğince adam öldürmek. Oyun, korku hikayesini FPS türüyle güzel bir şekilde harmanlamış ve eğer Among Us’tan sıkılıp da işin içine biraz kan ve kaos katmak isterseniz Deceit’e bakmanızı öneririz.

Yüz seksen altı sona sahip oyun: The Quarry

  • Çıkış tarihi: 10 Haziran 2022
  • Geliştirici: Supermassive Games
  • Fiyat: 429 TL 141,57 TL

Biraz Until Dawn oyununu andıran, yüz seksen altı farklı son içinden seçimlerinize göre bir sona ulaşmanızı sağlayan interaktif korku oyunu.

Oyuncular, dokuz karakterden birini seçtikten sonra sırayla karakterlerin hikâyelerini oynayabiliyor. Bu sırada diğer oyuncular sizi izliyor ve oy birliği ile o an oynanılan karakterin kaderini belirliyorsunuz. Bütün interaktif oyunlardaki gibi The Quarry'de de film yönetiyormuşçasına seçim yapabilirsiniz.

Arkadaşlarınız ile birlikte hayaletlerle dolu bir kasabanın içinde: The Dark Pictures Anthology: Little Hope

  • Çıkış tarihi: 30 Ekim 2020
  • Geliştirici: BANDAI NAMCO Entertainment
  • Fiyat: 479 TL 239,50 TL

Korku oyunlarını en güzel yapan detaylardan birisi sahip oldukları hikayedir. The Dark Pictures Anthology: Little Hope da oyuncuyu hikayesiyle kalbinden vuruyor ve oyun boyunca hem izlediğiniz hikayeler hem de başınıza gelen korkunç şeyler insanda bağımlılık etkisi yaratıyor.

Oyundaki amaç, hayaletlerle dolu Little Hope kasabasından arkadaşlarınızla stratejiler kurarak kaçmak. Söylemesi kolay olsa da hikaye boyunca sürekli önünüze atlayan küçük kız ve yakılarak öldürülen cadıların kötü ruhları peşinizi bir türlü bırakmıyor ve kalp çarpıntısından adam akıllı düşünemeyecek hale geliyorsunuz.

Tıpkı Among Us gibi, ancak bu kez uzayda geçen versiyonu: Unfortunate Spaceman

  • Çıkış tarihi: 12 Haziran 2020
  • Geliştirici: New Blood Interactive
  • Fiyat: Ücretsiz

Tıpkı Deceit gibi Among Us’a bir hayli benzeyen, hatta oyunun korku temalı versiyonuşmuş gibi gözüken Unfortunate Spaceman, görsel konusunda biraz komik olsa da sizi oyunun içine çektikten sonra gerilim dolu anlar yaşatacak türden.

Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz Unfortunate Spaceman’de ya astronotlardan birisi oluyorsunuz ya da astronot kılığına girmiş şekil değiştirebilen uzaylıyı. Oyundaki amaç, Among Us’la neredeyse birebir aynı. Masum astronotlar kendilerine verilen görevi yapmaya çalışıyor ve uzaylı da kimsenin görmediği anlarda takım arkadaşlarını öldürmeye. 

Ekip ruhuna sahip olmazsanız bedelini ödeten bir korku klasiği: Left 4 Dead 2

  • Çıkış tarihi: 17 Kasım 2009
  • Geliştirici: Valve
  • Fiyat: 105 TL 10,50 TL

Left 4 Dead 2 gibi başarılı ve ünlü bir yapımı oyunculara tanıtmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Oyun 2009 yılında çıkmış olmasına rağmen oynayanların sayısı bir hayli fazla ve hala oynanmasının en büyük sebeplerinden biri de Left 4 Dead 2’nin bir klasik hale gelmesi.

Eğer aksiyon ve zombilerle dolu bir oyun arıyorsanız ve buna arkadaşlarınızla birlikte dahil olmak istiyorsanız Left 4 Dead 2 aradığınız oyun olabilir. Oyunu daha önce oynayıp bırakmış olsanız bile canımızın bir hayli sıkıldığı şu günlerde tekrar bir şans vermenizde fayda var. Üstelik oyun her ne kadar eski olarak tanımlanabilecek grafiklere sahip olsa da jumpscare senaryosuyla heyecanı en tepede tutmayı başarabiliyor.

Left 4 Dead 2'yu bitirmişseniz beğenebileceğiniz bir diğer ekip oyunu: Back 4 Blood

  • Çıkış tarihi: 8 Ekim 2021
  • Geliştirici: Turtle Rock Studios
  • Fiyat: 249 TL 49,80 TL

Left 4 Dead 2'nun üstüne koyamasakta Back 4 Blood, modern grafiklerden kopamayan ama yine de nostalji yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. 

Back 4 Blood, oyuncuları aynı zamanda bir hikâyeye de konuk ediyor. Oyundaki zombi salgını, 1,4 milyon yıl önce düşen bir meteorun kalıntılarında bir çeşit solucanın bulunmasıyla başlıyor. Ancak solucanı incelemek üzere Quebec Şehrindeki laboratuvara götüren bilim insanı için işler planlandığı gibi gitmiyor. Parazit, kısa süre içerisinde Quebec Şehri'ndeki laboratuvardan yayılmaya başlıyor. Dört kişilik ekibinizi oluşturduktan sonra Back 4 Blood'ın dünyasında zombi biçmek için hazırsınız demektir. 

Liminal Space temasını seviyorsanız: Escape the Backrooms

  • Çıkış tarihi: 11 Ağustos 2022
  • Geliştirici: Fancy Games
  • Fiyat: 18,50 TL 14,80 TL

İnternet üzerinde sıkça karşılaştığımız Liminal Space estetiği, Escape the Backrooms ile oynanabilir hale gelmiş. Tam terkedilmiş kasabadan kaçtığınızı düşündüğünüzde kendinizi korkunç bir palyaçonun gözlediği boş lunaparkta gezinirken bulabilirsiniz.

Farklı ve ürkütücü bölgelerde yer alan canavarlardan kaçarak oyunun içerisindeki bütün seviyeleri geçmeyi hedefliyorsunuz. Backrooms seviyelerinden çıkabilmek için arkadaşlarınızla beraber gerekli eşyaları toplamakta hızlı davranmalısınız.

Twitch'te olay yaratan oyun: Phasmophobia 

  • Çıkış tarihi: 18 Eylül 2020
  • Geliştirici: Kinetic Games
  • Fiyat: 139 TL 111,20 TL

2020 yılının en çok ses getiren oyunlarından birisi olan Phasmophobia, insanlara klasik korku hikayelerini başarılı bir şekilde yansıtıyor. Aslında oyunun başarısından konuşmaya pek gerek yok çünkü oyun, bir ay içerisinde Twitch’te en çok izlenen oyun olmayı başarmıştı.

Phasmophobia’yı diğer hayaletli oyunlardan farklı kılan en büyük özelliği, amacın hayaleti yenmek değil, varlığını kanıtlamak için yeterince delil toplamak olması. Toplamda 4 kişi oynayabileceğiniz bu oyunda bir nevi dedektif gibisiniz ve size verilen termometre ve Ouija tahtası gibi araçlarla hayalete dair delil toplamanız gerekiyor. 

Gerilim dolu atmosferin içinde hayalet avlama fikri yeterince korkunç geldiyse: Demonologist

  • Çıkış tarihi: 27 Mar 2023
  • Geliştirici: Clock Wizard Games
  • Fiyat: 149 TL 104,30 TL

Biz Phasmophobia'yı çok sevdik diyenlerle hayalet avlamaya geri dönüyoruz. Arkadaşlarınızla çok daha gerilim dolu bir korku oyunu arıyorsanız Demonologist, gelişmiş grafikleri ve co-op seçeneği ile sizi bekliyor.

Silahlarınızı ve çeşitli araçlarınızı kullanacağınız bir hayalet avına çıkıyorsunuz. Hayaletlerin izini sürmek için sesleri dinleyebilir, hareket eden eşyaları takip edebilir ve bulmacaları çözebilirsiniz. Dört kişiye kadar oynanabilen Demonologist oyununu tek başınıza oynamamanızı tavsiye ederiz.

Bu labirentin içinden çığlık atmadan çıkamayacaksınız: Labyrinthine

  • Çıkış tarihi: 28 Ekim 2020
  • Geliştirici: Valko Game Studios
  • Fiyat: 18,50 TL 11,10 TL

Labyrinthine, steam üzerinden cüzi miktarda para ödeyerek arkadaşlarınızla eğlenebileceğiniz korku oyunlarından bir tanesi. Ancak bu sefer hayaletleri kovalarken kormak yerine, kovalanırken korkacaksınız.

Dört kişiye kadar oyuncu desteği bulunan Labyrinthine, ismini konusundan alıyor. Arkadaşlarınızla beraber lanetli bir labirentten kaçmaya çalışırken yoldaki bulmacalı çözmeli ve eşyaları bulmalısınız.

Oyuncak bebekler hiç bu kadar korkutucu olmamıştı: Pacify

  • Çıkış tarihi: 22 Şubat 2019
  • Geliştirici: Hitchcock Games
  • Fiyat: 10,50 TL 7,35 TL

En az Phasmophobia kadar ses getirmeyi başaran Pacify da bir zamanlar Twitch’i en meşgul eden oyunlar arasındaydı. 4 kişiye kadar oynanabilen bu oyunda amaç, hayalet bir kızdan kaçarken ürkütücü evin içerisinde saklanmış oyuncak bebekleri bularak kazan dairesinde yakmaya çalışmak.

Oyunu hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla oynamak mümkün ancak eğlencenin ve korkunun aynı anda dibine vurmak isterseniz oyunu 4 kişi oynamanızı tavsiye ederiz. Pacify, oyun içerisinde diğer kişilerle iletişim kurmanıza izin vermiyor ancak Discord üzerinden arkadaşlarınızla iletişime geçerseniz, her birinizin oyuncak bulma macerasında yaşayacağı trajikomik anlara tanıklık etmek bir hayli komik olacaktır.

Hayatta kalma türünün klasiklerinden: The Forest

  • Çıkış tarihi: 30 Nisan 2018
  • Geliştirici: Endnight Games ltd
  • Fiyat: 32 TL 25,60 TL

2014 yılında piyasaya sürülen The Forest, tıpkı Left 4 Dead 2 gibi popülerliğini korumaya devam eden başarılı oyunlardan birisi. Oyunda uçak kazası sonucunda bir ıssız adaya düşüyorsunuz ve ilk başta sadece hayatta kalmak için çalı çırpı toplamanın yeterli olacağını düşünürken, adada insan yiyen yamyam bir kabile olduğunu fark etmeniz pek uzun sürmüyor.

Bir yandan kaplumbağa kabuğunda su biriktirmeye çalışıp bir yandan da çeşitli silah ve kazıklarla dolu bir kale inşa etmeye çalışacağınız bu oyun hem korku hem de hayatta kalma türünde oyuncuları epey tatmin ediyor. Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz The Forest’ta oyunun zorluğunu seçebilir; "ben yamyam görmeyeyim, sadece hayatta kalmaya çalışayım" derseniz de sadece bu modu tercih edebilirsiniz.

Sadece 7 gününüz var: 7 Days To Die

  • Çıkış tarihi: 13 Aralık 2013
  • Geliştirici: The Fun Pimps Entertainment LLC
  • Fiyat: 39 TL 9,36 TL

Grafik konusunda biraz eskide kalmış ancak hem oynanış hem de senaryo bakımından korkuyu en üst seviyelerde yaşatacak bir oyun arıyorsanız işte size 7 Days to Die. Oyundaki amaç, yedinci günün sonunda size doğru akın eden ölüleri bir şekilde yenmek.

Bu 7 gün boyunca arkadaşlarınızla birlikte işe yarayacak bir strateji belirleyip yemek bulmak, bir üs inşa etmek ve ölüleri yenebileceğiniz silahlar toplamak. 7 Days to Die oyunun fiyatı ortalamanın biraz üstünde gözükse de sık sık indirime girdiğini belirtmeden geçmeyelim. 

Bu sefer komşu, içimizden biri: Secret Neighbor: Hello Neighbor Multiplayer

  • Çıkış tarihi: 24 Ekim 2019
  • Geliştiriciler: Hologryph, Eerie Guest Studios
  • Fiyat: 190 TL 47,50 TL

Geçtiğimiz haftalarda güncelleme alan Secret Neighbor, Hello Neighbor evreninde geçen ve sürekli gelişen çok oyunculu bir korku oyunu. Arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz Secret Neighbor'da aranızdan biri gizli komşu olacak. Bir nevi Dead by Daylight ve Among Us oyunlarının karışımı olmuş diyebiliriz.

Arkadaş grubunuzla evin içinde gizlice dolaşmalı ve toplanabilir öğeleri bulmalısınız. Evden kaçabilmenizin tek yolu ise bodrum kapısının anahtarını bulmak. Ancak arkadaşlarınızla etkileşime girerken dikkatli olmalısınınz. Sonuçta gizli komşunun kim olabileceğini bilemezsiniz.

Katile karşı savunmasızsınız: Dead By Daylight

  • Çıkış tarihi: 14 Haziran 2016
  • Geliştirici: Behaviour Interactive Inc.
  • Fiyat: 169 TL 67,60 TL

Dead By Daylight, kişisel olarak korku oyunları arasındaki favorimdir. Hatta sadece benim favori oyunum olmakla kalmayacak ki 2016’da ilk önce PC platformunda çıktıktan sonra büyük ses getirdi ve hemen ardından konsola ve Nintendo Switch’e getirildi. Son olarak da oyun, 2020 yılında da mobil platformda piyasaya sürüldü. 

Oyunu toplamda 5 kişi oynuyorsunuz ve aranızdan biri katili oynamak zorunda. Amaç haritada bulunan 5 jeneratörü tamir etmeye çalışırken bir yandan da katilden kaçıp yaşam mücadelesi vermek. Katilden kaçamasam da saldırırım nolacak canım derseniz, Dead By Daylight’ta tıpkı Outlast’te olduğu gibi katile vuramadığınızı, elinizden gelen tek şeyin kaçmak olduğunu söyleyelim. 

...ve tabii ki de Friday the 13th: The Game:

  • Çıkış tarihi: 26 Mayıs 2017
  • Geliştirici: IIIFonic
  • Fiyat: 54,00 TL

Aslında Friday the 13th: The Game oyunun öyle geniş bir hayran kitlesi yok ancak var olan oyuncuların bir hayli sadık olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda yapacağınız şeyler listedeki diğer oyunlara bir hayli benziyor ancak hem 13. Cuma lanetinin saldığı o korku hem de takımdaki arkadaşınızın katil Jason’ın yerine geçip ürkütücü bir görünüme sahip olması oyunu gerçekten uzun süre oynanabilir kılıyor. 

Oyunun daha önceki versiyonlarında Jason’ın yerine geçmek mümkün değildi ancak 2017’de yayınlanan yeni sürümle birlikte katili siz veya takımdan başka bir arkadaşınız oynayabiliyor. Oyundaki amacınız eğer Jason rolündeyseniz diğerlerini öldürmek, kamp yapmaya gelen kurbanlarsanız da olabildiğince kaçmak

237
52
31
12
11
Emoji İle Tepki Ver
237
52
31
12
11