Anime Severler Toplansın: İzleyenlerin Oylarına Göre Belirlenmiş En Popüler 20 Anime Karakteri

26
6
6
4
1
Japonya’nın en büyük geçim kaynaklarından biri anime serileridir. Yılda 150’den fazla anime serisi yayınlanır. İçlerinden bazıları Demon Slayer ya da Naruto kadar ünlü olamasa da yüzlerce karakter barındırır. Her anime hayranının aklına gelen o soru, peki ya en popüler anime karakterleri hangileri? Gelin en popüler anime karakterlerini yakından inceleyelim.

Anime serilerinin popülaritesinde hikâyesi ya da çizim animasyonu önemli bir rol oynasa da hayranların büyük çoğunluğu içerdiği popüler anime karakterleri sayesinde hafızalara kazındığını söylüyor. En popüler anime karakterlerini belirlemek için ise onlarca anime ile ilgili forum ya da blog her yıl anket düzenliyor. Hatta halka açık bir şekilde sürekli değişen bir sıralama, çizelge tutuyor.

Bahsettiğimiz sıralama yani veritabanlarından en ünlüsü ise MyAnimeList (MAL) olarak bilinen bir siteye ait. Biz de bu yazıda MAL’deki kullanıcıların oylamalarına dayanarak en popüler anime karakterlerini sıralayacağız. Hadi en popüler anime karakterlerine yakından bakalım.

En popüler anime karakterleri:

  • Saitama (45.940 oy)
  • Gojou Satoru (46.408 oy)
  • Kaneki Ken (48.317 oy)
  • Hachiman Hikigaya (49.940 oy)
  • Mikasa Ackerman (52.376 oy)
  • Uchiha Itachi (61.129 oy)
  • Makise Kurisu (62.217 oy)
  • Eren Jaeger (62.237 oy)
  • Sakata Gintoki (70.071 oy)
  • Guts (70.428 oy)
  • Uzumaki Naruto (79.220 oy)
  • Edward Elric (84.122 oy)
  • Okabe Rintarou (90.054 oy)
  • Killua Zoldyck (90.168 oy)
  • Yagami Light (91.019 oy)
  • Roronoa Zoro (97.889 oy)
  • L Lawliet (121.218 oy)
  • Monkey D. Luffy (123.002 oy)
  • Levi Ackerman (132.607 oy)
  • Lelouch Lamperouge (159.289 oy)

Her şeye tek yumruk atan çocuk: Saitama

saitama

Eğer bir anime hayranıysanız bu karakteri duymamış olmanız imkansızdır. One Punch Man anime serisinin isminden de anlaşılacağı üzere tek yumrukla delip geçen ana karakteridir. Saitama’yı bu kadar popüler bir anime karakteri yapan şey ise çok çok güçlü olmasıdır. Saitama'nın dövüş becerileri mükemmel olmakla birlikte, sonsuz dayanıklılığa sahiptir. Dünyayı hep o kurtarsa da unutulur, o bu duruma biraz şaşkın şaşkın baksa da pek de üstelemez çünkü karakterimizin şöhretle, pulla işi gücü yok.

Matrak lise hocası: Gojou Satoru

gojou satoru

Jujutsu Kaisen animesindeki Jujutsu Lisesi’nin matrak öğretmeni ve dünyadaki en güçlü büyücü olan Gojou Satoru, sürekli göz bandı takan bir karakterdir. Onu bu kadar popüler bir anime karakteri yapan şey ise çocuksu kişiliğidir. Göz bandını takma sebebi ise anime serisinin başlıca düşmanları olan lanetleri görmesidir. Karakterimiz çok güçlü bir büyücü olduğundan bütün lanetleri görüyor. Ha bu arada benden size ufak bir tavsiye, Satoru ciddi olduğunda yanına yaklaşmayın.

İnsan-Ghoul deneyinin ilki: Kaneki Ken

kaneki ken

Tokyo Ghoul mangasının bu kadar popüler olmasının en büyük nedeni Kaneki Ken gibi bir karaktere sahip olmasıdır. Onu popüler bir anime karakteri yapan şey sinirli ve cani halleridir. Karanlık yollardaki mücadelesi övgüye layık oldu. Karakterimizin sevgili olma niyetiyle buluştuğu bir kadın (daha doğrusu ghoul) ona saldırınca ölmek üzereyken hastaneye kaldırılır. Buluştuğu kadının organını Kaneki'nin vücuduna nakleder ve olaylar başlar.

Sosyal hayatı sıfır olan biri nasıl olur da en havalı karakter olmayı başarabilir?: Hachiman Hikigaya

hachiman hikigaya

Okul animelerinde tüm ana karakterler pencere kenarında oturmak zorunda mıdır? İşte bu algıyı yıkan bir adamdır Hikigaya, arada bir kendini sorgular, sosyal yönden çok eksikleri vardır. Onu popüler bir anime karakteri yapan şey ise havasıdır. Yani havası derken ölü bakan o gözleri, tavırları, değişik takıntılar diyebiliriz. Hiç arkadaşı yoktur ve sınıf arkadaşları tarafından cidden yokmuş gibi davranılır.

Kardeşinin peşinden maceradan maceraya atılan karakter: Mikasa Ackerman

mikasa ackerman

Sektörü sonsuza kadar derinden sarsacak bir anime olan Attack on Titan’ın bir diğer ana karakteri olan Mikasa, güçlü ve cesur doğasıyla, elbette güzelliğiyle de birçok anime hayranının kalbini çalmıştır. Onu popüler bir karakter yapan şey ise üvey kardeşi Eren’i koruma şekli ve ona duyduğu büyük sevgidir. Animede sürekli ortamı dengeleyen, olgun davranışlarıyla ön plana çıkar. Tek amacı Eren ile huzurlu, sessiz, sakin bir hayat yaşamak olsa da Eren gidip Keşif Birliği'ne katılınca o da onu takip ederek Keşif Birliği'ne katıldı. Kısa zamanda en iyi askerlerden biri oldu.

Abiliğin vücut bulmuş hali: Uchiha Itachi

uchiha itachi

Naruto animesinin ismi Naruto olmasaydı muhtemelen Naruto’yu değil Itachi’yi hatırlıyor olacaktık. Bu sebeple olacak ki kendisinin fedakarlıkları, gösterdiği abilik daha doğrusu insanlığıyla övgüleri toplar. Yaptığı fedakarlıklar ile kalbimizi çalsa da bunu çok geç fark etmemiz biraz üzücü. Mükemmel bir insansın Itachi, hepimizin gerçek hayatta bir Itachi olması gerektiğini savunuyorum. Çünkü fedakarlıklarımız bizi biz yapan şeydir.

Tsundere kraliçesi: Makise Kurisu

makise kurisu

Steins Gate’in güzel ve kadın bilim insanı olan Makise Kurisu, babasının araştırmalarına kendi yolunda destek çıkarak devam ettirmeye çalışır. Okabe ile onu izlediğinizde siz de hak vereceksiniz ki çok sevilecek bir karakter. Sevimliliğiyle ilgimizi çekmiştir.

Dev gibi adam: Eren Jaeger

eren jaeger

Attack on Titan animesinin bir diğer ana karakteri olan Eren’in yaşadığı acı ve ıstırap nedeniyle insanlar onu kendine yakın bulur. Sinirli ve karanlık bir doğaya sahip olması da onu çekici kılıyor. Eren sürekli duvarın, surların arkasındaki yaşamı merak ediyor. Bu hayali yani merağı gerçekleştirmenin tek yolu da Keşif Birliği'ne katılmak olunca hiç durmadan küçükken katılıveriyor. Mikasa, Eren'i bu hayalden vazgeçirmek istese de etkili olamamıştır.

Çilekli süt içip kafayı bulan samuray: Sakata Gintoki

sakata gintoki

Gintama serisinin ana karakteri olan Gintoki, çok kaliteli bir samuraydır. Yalnız anime serisinin komedi tarafı bu ciddiyeti yok eder. Beyaz saçları nedeniyle onu “Shiroyasha” yani “Beyaz Şeytan” olarak çağırırlar. Kendisi aslında çok tembel biridir. Tek yaptığı tatlı yiyip, o haftanın yayınlanan Shounen Jump çizgi romanlarını okumaktır.

Ölmeyen insan: Guts

guts

Berserk adlı anime serisinin daha doğrusu Miura Kentarou’nun Manga of Berserk adlı mangasından gelen bir popülerliğe sahip olan Guts’ın hayatında hiçbir şey normal değildir. En güçlülerin yaşadığını zayıfların yok olacağını bilmeniz gerekiyorsa Guts’ı izleyin derim. Kara Kılıç Ustası olan Guts, eski bir paralı askerdir ve sürekli bir iç çatışma yaşar, bu da onu dünyayı gezmeye yönlendirir. 

Ben nasıl büyük adam olucam?: Uzumaki Naruto

uzumaki naruto

The Big Three” olarak bilinen animelerden birinin yani Naruto’nun ana karakteridir. Doğar doğmaz yalnız kalan fakat hiç neşesini kaybetmeyen, arkadaş canlısı olan bir karakterdir. Başta hiç sevilmez ama sonraları aşırı sevgiye maruz kalır. Annesi bir tür takıntı olarak her söylediği cümlenin sonuna "Dattebane!" ekler. İşte Naruto da  “Dattebayo!” der sürekli, annesinin inatçılığını yani karakterini, babasının ise yakışıklılığını aldı.  Annesi bir canavarın taşıyıcısıyken ölür, babası da o canavarı Naruto'nun içine mühürler, yetim kalır. Naruto'nun bitmek bilmeyen insanlık mücadelesine siz de tanık olun.

Kardeşi için her şeyi göze alabilir: Edward Elric

edward elric

İşte çaba diyince akıllara gelen o karakter Fullmetal Alchemist Brotherhood serisinden Edward Elric, kısa ve yaygaracı biri gibi gözükse de aslında çok olgun bir kişiliğe sahiptir. Kardeşi için yapamayacağı şey yoktur ki izleyince anlayacaksınız yapmadığı şey kalmamıştır. En genç devlet simyacılarından biridir. Aynı zamanda simya dahisidir. Kardeşi vücudunu kaybettiği için onu orijinal bedenine geri döndürmek ister.

Ahmaklar her şeyi bilir: Okabe Rintarou

okabe rintarou

Steins Gate animesinin ana karakterlerinden biri olan Okabe, beceriksiz, çılgın bir bilim insanı özentisi gibi gözükebilir ama aslında hiç de öyle değildir. Yaklaşık 12 bölüm kadar dayanırsanız serinin bitiminde Okabe popüler karakterlerinizden biri olacak. Çılgınlık, delilik onun kod adı olabilir. İşe yaramaz aletler icat etti, telefonda hep birileriyle görüştüğünü, örgütün peşinde olduğunu iddia etti. Bu eğlenceli ve dahi kişilik bolca ahmaklık sergilese de nihayetinde çok büyük anime karakterlerinden biri oldu.

Tepesinin tası atınca bambaşka bir hale bürünen: Killua Zoldyck

killua zoldyck

Killua, Hunter x Hunter anime serisinin dört ana karakterinden biridir. Zoldyck Ailesinden geldiği için çok küçükken suikastçı olmak amacıyla eğitim almıştır. Çok olgun ve sakin bir adam olan Killua, aşırı nazik tavırlarıyla bilinir. Gon’a çok düşkündür, o yüzden Gon’a iyi davranırsanız sizi sevebilir. Can sıkıntısından dolayı suikastçılığı ve ailesini bırakıp kaçıp gitse de Hunter sınavına katıldı. Killua iyi kalpli, düzgün birisi olsa da tepesinin tası atınca karşısındakini saniyeler içerisinde öldürmeyi bilir.

Adaletin kelime anlamını baştan yazan: Yagami Light

yagami light

Zekâ ve stratejinin vücut bulmuş hâli “Kira” olarak bilinen Death Note’dan Yagami Light’a geldik. İdeolojisi yüzünden mi yoksa stratejisinden ötürü mü popüler derseniz ikisi de demeyi tercih ederdim muhtemelen. Rakibinin zayıf noktasını hemen bularak kullanan, son derece hareketli bir adamdır. Bir dahiden bahsediyoruz yahu burada. Küçük yaşta adaletin doğru işlemediğini düşünür. Derslerine çokça çalışır, adaleti gerektiği gibi dağıtmak ister. Onu duyar gibi olan bir ölüm meleği ise ölüm defteri yollar ve olaylar başlar.

Güldüğü zaman korkmanız gereken: Roronoa Zoro

roronoa zoro

Evet, geldik One Piece serisinden Hasır Şapka Korsanları’nın ikinci kaptanına Zoro’ya. En sadık anime karakterlerinden biri olmasıyla popülerdir. Genellikle dövüşürken bandana takar, dövüşü kazanacağından eminse de gülümser. Ağzına ve ellerine aldığı üç kılıç ile dünyanın en iyi kılıç ustası olmak ister. Yalnız şöyle bir şey söylememiz gerekiyor galiba, Zoro’ya güvenip hareket etmeyin, yön duygusu çok berbat.

O kambur duruşunun ardında bambaşka bir sebep yatıyor: L Lawliet

L Lawliet

Özellikleriyle mükemmel bir karakter olan Lawliet’ın pek alışılmadık bir oturma şekli var. Karakterimiz genelde kambur şekilde oturuyor, ancak bunun arkasında yatan esas nedeni animeyi izlediğiniz zaman daha iyi anlayacaksınız. Death Note animesinin harika karakterlerinden olan Lawliet, popüler olmasındaki en büyük etki onun weeblerin yani anime manga takipçilerinin onu kendine yakın bulmasıdır. Mükemmel bir karaktersin Lawliet ama alışılmadık bir oturma şeklin var.

Korsanların kralı: Monkey D. Luffy

monkey d. luffy

En eski karakterlerimizden biri listede üçüncü olarak yer alıyor. Kendisi One Piece animesindeki Hasır Şapka Korsanları’nın kaptanı Luffy, yolculuğuna yalnız başlasa da şu an dünyadaki en güçlü korsan ekiplerinden birine sahip. Onu bu kadar popüler yapan şey duygularıdır. Hareketlerinin bir amacı yokmuş gibi gözükse de aslında tek bir amacı vardır o da dünyanın korsan kralı olmaktır.

Devleri domates gibi dilimleyen: Levi Ackerman

İşte listenin ikinciliğine iki kılıcıyla delip geçerek oturan o karakter. Attack on Titan animesinin ana karakterlerinden biri olan Levi, “İnsanlığın En Güçlü Askeri” olarak bilinir. Öyle bilinse de aslında onu bu kadar popüler yapan şey hikayedeki kişiliği ve tavırlarıdır. Hayranları onu hâlâ “Kaptan Levi” diye dillendiriyor. Keşif Birliği'nin yüzbaşı rütbesinde görev alan Levi, özel operasyon birliğinin lideridir. Oldukça da titizdir ve çok iyi dövüşür. Hiç gülümsemiyor.

Gerçek hayatı satranç niyetine oynar: Lelouch Lamperouge

lelouch

Code Geass animesi 2006 yılında yayınlanmaya başladı. Yayınlandığı günden bu yana zekâ ve akıl açısından hiçbir karakter Lelouch’un karşısında duramadı. Yani bu karakterin stratejinin tanrısı desek hiç sırıtmaz. Öyle bir stratejiye sahiptir ki izleyicileri bile etkisi altına alır. Onu bu kadar popüler yapan şey izleyicilerin üzerinde yarattığı etkidir. Zekâ seksiliğin yeni adı diye boşuna demiyorlar.

Anime hayranlarının yıllardır oy verdiği ve bir veritabanı oluşturduğu listeye hep birlikte göz attık. Her ne kadar kullanıcı oylarıyla belirlenmiş olsa bile listede yer almayan başka popüler karakterler de olabilir. Peki sizin listede 'Şu da olmalıydı' dediğiniz bir anime karakteri var mı? Yorumda bizimle paylaşmayı unutmayın! 

Görselliği ile sizi büyüleyecek anime tavsiyeleri listemize şuradan göz atabilirsiniz: 

26
6
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
26
6
6
4
1