1,78 Milyar Dolar Yatırım Alan Epic Games'in Değeri 17,3 Milyar Dolara Ulaştı

43
12
8
1
1
Epic Games'in son yatırım turu hayli bereketli geçmiş durumda. Edinilen bilgilere göre şirket, son yatırım turunda 1,78 milyar dolar yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte şirketin toplam değeriyse 17,3 milyar dolara ulaştı. Uzmanların beklentisi, Epic Games'in 2020 yılında 1 milyar dolar kar elde edeceği yönünde.

Son dönemlerin en çok konuşulan çevrimiçi oyun platformlarından bir tanesi Epic Games. Platform, dünya çapında nam salan Fortnite'la zaten yeterince popülerken başlattığı ücretsiz oyun kampanyaları ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Edinilen son bilgilere göreyse Epic Games, son yatırım turunu 1.78 milyar dolar yatırım ve 17.3 milyar dolar değerlemeyle tamamlamış durumda.

Epic Games'e yatırım yapan isimlerin başında Sony geliyor. Japonya merkezli teknoloji devi, Epic Games'e 250 milyon dolar yatırım yapmış ve Epic Games'in yüzde 1.4'lük hissesini satın almıştı. Sony haricindeki diğer yatırımcılara baktığımız zamansa bir yatırım yönetim şirketi olan Baillie Gifford, başka bir uluslararası yatırım kuruluşu olan BlackRock, Lightspeed Venture Partners ve milyarder iş insanı David Tepper gibi isimleri görüyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda Epic Games'e yatırım yapan KKR and Smash Ventures da Epic Games'in son yatırım turundaki ilgililerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Epic Games

Epic Games, geçtiğimiz yıllarda mali raporlarını kamuoyuna duyurmamıştı ancak bu konuda bazı rakamlar mevcut. Örneğin, geçtiğimiz yıl 4,2 milyar dolar gelir elde ettiği ifade eden Epic Games'in giderler düşülmeden hesaplanan kârının 730 milyon olduğu ifade ediliyordu. Bu yıl ki beklentilerse biraz daha yüksek. Uzmanlara göre Epic Games'in 2020 yılı mali raporu, 5 milyar dolardan fazla gelir ve 1 milyar dolar da kâr gösterecek.

Epic Games'in mali durumunu bu seviyelere çıkaran en temel neden, hiç şüphesiz Fortnite. Nisan ayında yapılan açıklamalara göre Fortnite, Epic Games'e 400 milyon dolar para kazandırmış. Üstelik pandemi sürecinde olduğumuz şu günlerde, Fortnite'tan elde edilen her geçen gün biraz daha artıyor. Bunun nedeniyse evlerinde kalan oyunseverlerin Fortnite gibi oyunlara yöneliyor oluşu. Nisan ayındaki açıklamalara göre oyuncular, Fortnite başında 3,2 milyar saat zaman harcadılar. Görünüşe göre Epic Games, sektördeki yerini her geçen gün biraz daha sağlamlaştırarak yoluna devam edecek.

Kaynak : https://webrazzi.com/2020/08/07/1-78-milyar-dolar-yatirim-alan-epic-games-17-3-milyar-dolar-degerlemeye-ulasti/
43
12
8
1
1
Emoji İle Tepki Ver
43
12
8
1
1