Silikon Vadisi Bankasının İflas Etmesinin Ardından Etsy, Satıcıların Ödemesini Geciktirmeye Başladı

6
4
2
1
0
Kullanıcılarına ödeme yapmak için son zamanlarda krizle çalkalanan Silikon Vadisi Bankasını kullanan çevrimiçi alışveriş platformu Etsy, ödemelerin geciktiğini ve gecikmesinin sebebini açıkladı.

Dün öğlen saatlere sizlere ABD ekonomisindeki Silikon Vadisi Bankası (SVB) krizinden sizlere bahsetmiştik. ABD’deki girişimcilerin büyük oranda tercih ettiği banka olan SVB, tek seferde 21 milyar dolarlık varlık satmış ve üstüne ek 2,25 milyar dolarlık hissesini satışa çıkarmıştı.

Bu da ABD’li girişimcileri paniğe itmiş, insanların parasını SVB’den aniden çekmek istemesine sebep olmuştu. Bütün bu krizin ortasında SVB’yi kullanan ve ülkemizde de kullanıcısı fazla olan Etsy platformu, kullanıcıların ödemesini yatırmakta zorlandığını açıkladı.

Etsy, kullanıcıların ödemelerinin gecikmesini SVB olaylarına bağladı

Etsy, ödemesini geciktirdiği bir Türk kullanıcıya yukarıdaki mesajı göndermiş. Mesajın tam olarak çevirisi şöyle:

“Bugün için planlanan ödemenizde bir gecikme olduğunu bildirmek istedik. Bu gecikme, Etsy’nin bazı kullanıcılara ödeme yapmak için kullandığı Silikon Vadisi Bankasında yakın zamanda yaşanan olaylardan kaynaklanıyor. Ödeme ortaklarımız ile ödemenizi en erken zamanda yapabilmek adına çalışıyoruz.”

Etsy kullanıyor musunuz? Eğer Etsy’de satıcıysanız ödemenizi almakta sıkıntı yaşadınız mı? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

6
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
2
1
0