Facebook'un Kripto Parası Calibra Logosu Yüzünden Davalık Oldu

14
2
2
1
0
Facebook'un başı dertten kurtulmuyor. Kripto para birimine birçok destekçisinin desteğini kaybeden Facebook, bu sefer de Calibra'nın logosu yüzünden dava ile karşı karşıya. Current isimli bankanın logosuna çok benzeyen Calibra logosu, şirketin dava ile karşı karşıya kalmasına sebep oldu.

Facebook bundan birkaç ay önce kripto para birimi Libra'yı duyurmuştu. Birçok destekçiyle yola çıkan Facebook, bu destekçilerinden çoğunu kaybetmişti ve Facebook'un bu sektöre girişmesi birçok insanın tepkisini çekmişti.
Şirketin işe başlarkenki büyük destekçileri Paypal, eBay, Stripe, Visa ve Mastercard gibi büyük şirketlerin desteğini çekmesi yetmiyormuş gibi Facebook bir de dava ile karşı karşıya kaldı. Kripto para birimi için dijital bir cüzdan görevi gören Calibra'nın logosu yüzünden davayla karşı karşıya kalan şirkete davayı açan firma ise Current ismindeki bir banka.

Logolar birbirinin 'neredeyse' aynısı

Calibra

Current isimli şirket, geçtiğimiz perşembe gününde Facebook'a davayı açtı. Şirket, davanın sebebi olarak "Calibra'nın logosu sadece bizim logomuza benzemiyor, neredeyse birebir aynı!" açıklamasını yaptı. Fotoğrafa baktığımız zaman gerçekten de iki logo arasında ufak detaylar haricinde pek bir fark görünmüyor.

Bunun sebebi ise çok basit: İki logo da aynı tasarımcı tarafından tasarlandı. San Francisco merkezli 'Character' isimli firma hem Current'ın logosunu hem de Calibra'nın logosunu tasarladı ve bu yüzden de Calibra, Current'ın ev ödevini kopyalamış gibi görünüyor. Bu arada iki logo arasında yaklaşık üç yıl olduğunu belirtmemizde fayda var. Bu da tasarımcı şirketin aynı ancak takımın farklı olabileceği anlamına geliyor.

Kaynak : https://gizmodo.com/facebooks-being-sued-over-look-a-like-logo-and-well-1839002929
14
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
2
1
0