Fanta, Logosunu Değiştirdi: 'Sarı Kola'nın Logosunda Artık Hiç Sarı, Turuncu Yok!

27
11
9
2
1
Dev içecek markası Fanta, yeni bir logoya geçiş yaptı. Markanın yenilenen kimliğiyle logodaki turuncu renge de veda edildi.

Geçtiğimiz hafta dünyanın en popüler içecek markalarından Pepsi, 1980’lerdeki logosuna modern bir dokunuşla geri dönmüştü. Yeni logo, artık tek bir yuvarlaktan oluşuyor, daha minimal bir görüntü sunuyordu.

Markalardaki minimalist logo değişimlerine bugün bir yenisi daha eklendi. Coca-Cola bünyesindeki içecek markası Fanta, ikonik turuncu rengine tamamen veda ettiği yeni bir logoya geçiş yaptı. Ayrıca logodaki yaprak da ortadan kalktı, geriye yalnızca Fanta yazısı kaldı.

Fanta’nın yeni logosu:

fanta

Fanta’nın bir önceki logosu:

fanta

Yeni logo, bir önceki logonun aksine artık üç boyutlu yazı efektine bir başlangıç noktasına da yer veriyor. Logonun uzantısını oluşturan mavi kısım, tek bir noktadan başlayarak Fanta yazısına kadar uzanıyor ve çevresini kaplıyor.

Jones Knowles Ritchie tarafından oluşturulan yeni logo, Fanta’nın açıklamasına göre “kusursuz bir şekilde Fanta olarak kalan bir görünümle insanlara hayattaki eğlenceyi bulmaları ve sade olanı eğlenceli hale getirmeleri için ilham vermeyi” hedefliyor. Markanın yeni dili, ürünlerinde ve görsellerinde şu şekilde gösteriliyor:

fanta

fanta

Fanta’nın logoları tarih içinde böyle değişti:

fanta

27
11
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
11
9
2
1